KRALJ SE POKLONIO CARU KOŠARKE: "Jokić - jedan od najvećih košarkaških genija"

Александар Илић
Aleksandar Ilić

25. 03. 2024. u 09:27

NIJE tajna da Lebron Džejms ima lepo mišljenje o Nikoli Jokiću, a poslednjim komentarima zadobio je simpatije navijača Denvera i svih u Srbiji.

КРАЉ СЕ ПОКЛОНИО ЦАРУ КОШАРКЕ: Јокић - један од највећих кошаркашких генија

FOTO: AP

Neretko jedan od najboljih košarkaša svih vremena obasipa komplimentima Nikolu Jokića, a sada je otišao i korak dalje, Nikolu je nazvao "jednim od najvećih genija u istoriji košarke".

- Najbolje četiri ekipe obično će biti timovi sa najboljim igračima i najboljim trenerima. Ono što će ih razlikovati je košarkaška inteligencija. Postoje trenuci u igri kada trener ne može da vas pripremi, snimak ne može da vas pripremi, istorija igre ne može da vas pripremi. Morate imati košarkašku inteligenciju da odmah napravite prilagođavanje. Ako nemate taj nivo mentalnog sklopa i kapaciteta, onda je tu tim poput Denvera koji ima jednog od najvećih košarkaških genija koje smo ikada videli u Nikoli Jokiću ili Golden Stejt sa Drejmondom, Stefom... Bilo koji moj tim, tim kada smo osvojili 2020. bili smo Rondo i ja na terenu. Mislim da te stvari pomažu. Kada je Golden Stejt pobedio Boston u finalu sve se svelo na IQ. Boston je bio talentovaniji, ali se sve svelo na inteligenciju - rekao je Lebron.

Govoreći o tome šta je potrebno da se osvoji prsten, Džejms je povukao paralelu sa Džejsonom Tejtumom.

- Džejson Tejtum ima 25 godina, a igrao je finale konferencije četiri puta, igrao jednom finale. Nisam osvojio svoj prvi prsten dok mi nije bilo 28 godina. Mislim da je Džoker svoj prvi osvojio sa 27, mislim da je i Džordan imao 28 takođe. Mnogo očekujemo od Tejtuma, ali i on je dosad mnogo pobeđivao u karijeri, dosad ima elitne rezultate.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)