ZVEZDA STAVLJA KATANAC: Pobedom nad Megom osigurava čelnu poziciju ABA lige

V. P.

24. 03. 2024. u 21:35

KOŠARKAŠI Crvene zvezde mogu da zaključaju prvo mesto u reguralnom delu ABA lige pobedom protiv Mege u večerašnjem meču 24. kola u "Areni" (20.00).

ЗВЕЗДА СТАВЉА КАТАНАЦ: Победом над Мегом осигурава челну позицију АБА лиге

FOTO: M. Vukadinović

Imajući na umu da su 24 puta trijumfovali u isto toliko međusobnih jadranskih susreta, male su šanse da će u 25. propustiti priliku da osiguraju prednost domaćeg terena kroz čitav tok plej-ofa regionalne lige.

U prvom duelu ove sezone, odigranom u 11. kolu u Hali sportova "Ranko Žeravica", slavili su 98:88, uz 23 poena Nemanje Nedovića i 21 Miloša Teodosića. Tada im je najjači otpor pružio mladi Nikola Topić (21 poen), njihov sadašnji saigrač na oporavku od povrede kolena.

- Igramo utakmicu protiv veoma mladog i talentovaog tima, koji svoje mečeve igra sa mnogo entuzijazma i energije - ističe trener crveno-belih Janis Sferopulos. - Plan je da nametnemo naš ritam, da igramo utakmicu na naš način, ne dajući rivalu previše prilika koje želi. Ono što stalno ponavljam, moramo da budemo koncentrisani, fokusirani i da se držimo našeg plana igre svih 40 minuta kao u prethodnim mečevima.

Na drugoj strani, Megi je potrebna samo jedna pobeda da osigura mesto u plej-ofu. Trener Marko Barać svestan je da su za to mnogo veće šanse u narednim mečevima, na domaćem terenu sa Splitom ili na gostujućem sa Igokeom.

- Očekuje nas utakmica protiv tima koji je ubedljivo prvi na tabeli ABA lige - kaže mladi stručnjak. - To dovoljno govori o njihovom kvalitetu, iskustvu i motivaciji kada je ovo takmičenje u pitanju. Povratak iz povrede Teodosića ima veoma pozitivan uticaj na njihovu igru i sigurno je da su veliki favoriti u ovoj utakmici. Želimo da odigramo dobro, hrabro i pametno i da budemo spremni da iskoristimo svaku priliku ako nam se eventualno ukaže.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!