BRAVO, BRAVO! Sferopulosov naklon igračima zbog dve pobede nad evroligašima u tri dana

V. P.

30. 01. 2024. u 23:12

TRENER Crvene zvezde Janis Sferopulos nije jednom čestitao svojim igračima posle pobede nad Valensijom, već dva puta.

БРАВО, БРАВО! Сферопулосов наклон играчима због две победе над евролигашима у три дана

FOTO: M. Vukadinović

- Prvo im čestitam na tome što su sve vreme kontrolisali utakmicu, igrali odlično u odbrani i pametno u napadu. Sa druge strane, posle derbija ovaj meč je zahtevalo mnogo mentalne snage. Nije bilo lako biti spreman, zbog toga im čestitam dva puta. Počeli smo sporije, polako pravili razliku, nismo dozvoljavali Valensiji da reaguje u drugom poluvremenu i vrati se u igru. Zaslužili smo ovu pobedu sto odsto. Hvala navijačima koji su došli da sa nama proslave važan trijumf.

O igri Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića:

- Imaju kvalitet i mogu mnogo da daju timu, ali ovo je kolektivni sport. Ne volim da upirem prstom u pojedince. Neda je imao sjajan dan, gurao je tim ofanzivno, bio solidan i u odbrani. Definicija timske igre je da istupi onaj ko ima najbolji dan. Jednom je to Neda, drugi put Teo, Rokas, Bolomboj... Davidovac je bio sjajan, ovo je jedna od njegovih najboljih utakmica u sezoni.

TEO POD INJEKCIJOM

SFEROPULOS je potvrdio nezvaničnu informaciju da je Miloš Teodosić na sopstveno insistiranje igrao protiv Valensije nakon što je u derbiju zadobio povredu skočnog zgloba.

- Tačno, Teo je insistirao da igra, primio je injekciju. Ima veliko srce i želi da pomogne ekipi.

Nije zaboravio Majka Tobija.

- Prvog dana sam rekao da računamo na sve igrače i da moraju da budu spremni kad dođe trenutak. Ove nedelje je duplo kolo Evrolige, ali i pre toga smo igrali utakmicu sa Partizanom, koji je evroligaš. Tobi je bio svež i dao nam nešto dodatno u ovom meču.

Uz pobedu nad Fenerbahčeom u „Areni“, ovo je bila najstabilnija utakmica Zvezde.

- Nije lako imati stabilnost zbog povreda, umora, putovanja. Nekad imate dobar momentum, nekad nemate. Cilj je da budemo konstantniji, da igramo na visokom nivou svaki put. Nećete uvek u tome uspeti, ali uvek morate da se trudite.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona