JANIS SFEROPULOS NEMA DILEMU: Zvezda i Partizan bi trebalo da dobiju stalni ugovor sa Evroligom

Tanjug

17. 12. 2023. u 14:26

TRENER košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da bi oba srpska kluba trebalo da dobiju stalni ugovor sa Evroligom.

ЈАНИС СФЕРОПУЛОС НЕМА ДИЛЕМУ: Звезда и Партизан би требало да добију стални уговор са Евролигом

FOTO: M. Vukadinović

Grčki stručnjak smatra da to treba uraditi zbog toga što su oba kluba veoma dobro organizovana.

- Crvena zvezda i Partizan su klubovi na vrhunskom nivou. Ali nije samo to razlog. Imaju puno navijača i pune domaću Arenu. U vrhu su Evrolige kada govorimo o toj kategoriji. Kad timovi imaju takvu dinamiku, trebalo bi da budu u Evroligi. Verujem da bi oba kluba trebalo imaju stalne ugovore. Pogotovo s obzirom na to koliko su oba kluba dobro organizovana i činjenicu da se kreću ka najvišem nivou - rekao je Sferopulos za "Jurohups".

On je preuzeo Crvenu zvezdu 22. oktobra od Duška Ivanovića.

- Najvažnija stvar je da pobeđujemo u utakmicama sada kada nismo 100 odsto mogućnosti da bismo mogli da napravimo iskorak kad budemo spremni. Za mene je važno da se vrate naši povređeni momci, Adam Hanga i Branko Lazić. Naravno, ciljevi tima kao što je Crvena zvezda su veliki. Ovo je tim koji želi da se bori za uspeh u svim takmičenjima. To je ono što pokušavamo da uradimo.

Crveno-beli će naredne nedelje u Evroligi igrati protiv Reala i Makabija.

- Znao sam u kakav klub dolazim. Potrebno je da se brzo prilagodite timu, i onda počnete da ga menjate i prilagođavate svojim zamislima. Još smo u tom procesu. Nismo još do kraja kompletirali prelazak iz prethodnog stanja u novo. Ali tim počinje da ugrađuje nove stvari i u napadu i u odbrani i to je najvažnija stvar da poboljšamo našu igru. Smatram da je Zvezda tim koji mi daje priliku da kao trener radim na najvišem nivou. Imaju sjajnu dinamiku i zbog velikog broj navijača. Zajedno sa predsednikom i menadžmentom možemo da napravimo dobre stvari ove i naredne sezone.

Na pitanje kog košarkaša bi želeo da trenira, Sferopulos je izabrao NBA zvezdu, koja je veliki navijač Crvene zvezde.

- Luka Dončić. Ogroman je talenat - zaključio je bivši trener Olimpijakosa i Makabija.

BONUS VIDEO: NAVIJAČI ZVEZDE PODIGLI ŠALOVE: Još jedna koreografija na "Marakani"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)