ABA LIGA OVO NE PAMTI! Šta uradi Partizan FMP-u...

Novosti online

02. 12. 2023. u 22:48

Partizan jeste bio favorit na gostovanju FMP-u u 10. kolu ABA lige, što je i opravdao pobedom, ali retko ko je mogao da posle ogromnog utroška energije crno-belih u prekjučerašnjem evroligaškom okršaju sa Panatinaikosom pretpostavi kako će uvodnih 20 minuta u Železniku da izgleda.

АБА ЛИГА ОВО НЕ ПАМТИ! Шта уради Партизан ФМП-у...

Foto: FMP Sokerbet / Ivica Veselinov

Naime, crno-beli su toliko ozbiljno shvatili ovu utakmicu da o tome ne svedoči samo neverovatan rezultat 19:53 pred veliki predah, već još neki parametri.


Recimo, ekipa Željka Obradovića nije ni jedan jedini put izgubila loptu u tih 20 minuta, a odbrana je odigrana tako, da su "panteri" dali svega pet koševa iz igre za dve četvrtine.


Tačnije, FMP je sveden na 15,2% "uspešnosti" šuta - "dozvoljeno" mu je da ubaci četiri dvojke i jednu trojku u prvom poluvremenu.


Posle takva dva segmenta igre, naravno da se nije postavljlo pitanje ko će pobediti, već samo da li će svi akteri oba tima zdravi završiti ovaj duel, te koji će biti konačan ishod.


Na kraju, Partizan je u mirnom ritmu (vodeći i sa čak 52 poena razlike) pobedio FMP rezultatom 61:105.

Time je ekipa Željka Obradovića došla do drugog uzastopnog trijumfa u regionalnoj ligi, a učinkom 7-3 pridružila se na deobi treće pozicije ekipi podgoričke Budućnosti.

Ispred njih su Crvena zvezda sa 8-1 i Igokea sa 8-2, dok je FMP ostao 11. na tabeli ABA lige, sa tri pobede i sada sedam poraza, od kojih su četiri uzastopna.

ABA liga, 10. kolo - statistika

FMP - Partizan 61:105 (10:23, 9:30, 14:26, 28:24) 

Beograd - Hala: Arena KK FMP; Sudije: Pukl, Petek, Porobić

FMP: Votson 10, Živanović 12, Subotić 6sk, Pavićević 9, Stepanović 9, Voker 3, Simović 5, Matović, Gagić, Ašćerić, Luk 3p, 5as, Beson 10

Partizan: Vukčević 16, Ledej, Drezgić 6, Avramović 11, Koprivica 16p, 10sk, Panter 16, Smailagić 3, Jarmaz 6p, 5sk, Naneli 11p, 7as, Ponitka 9, Kaboklo 11p, 10sk

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave