JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE: Srbi izvisili u borbi za NBA trofej

Novosti online

29. 11. 2023. u 08:51

Osam ekipa izborilo je plasman u četvrtfinale novog takmičenja najjače košarkaške lige sveta, tzv. NBA kup.

ЈОКИЋ ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Срби извисили у борби за НБА трофеј

FOTO: Tanjug/AP

Nakon mečeva u noći između utorka i srede saznali smo kostur nokaut faze tog turnira, koja startuje četvrtog i petog decembra.

Tada će biti odigrani četvrtfinalni dueli u obe konferencije, polufinala su zakazana za sedmi decembar, a veliko finale za dva dana kasnije.

Ono što je posebno neće biti srpskih igrača, a iznenađujuće je da aktuelni šampion NBA lige Denver sa Nikolom Jokićem nije izvadio kartu.

Iz Grupe A Zapad u četvrtfinale su se plasirali Los Anđeles lejkersi (4/0) i Finiks (3/1), a oni noćas nisu igrali utakmice, dok je iz Grupe B dalje prošao Nju Orleans sa tri pobede i porazom, koji takođe noćas nije igrao.

Iz Grupe C Zapad u četvrtfinale se plasirao Sakramento pobedom protiv Golden Stejta 124:123. Sakramento je sa sve četiri pobede prošao dalje, a Golden Stejt je na 2/2. Drugoplasirana u toj grupi je Minesota sa 3/1 posle pobede protiv Oklahome 106:103.

Klivlendu je trebala pobeda protiv Atlante da kao najbolji drugoplasirani prođe u četvrtfinale, ali i da se poklope rezultati ostalih utakmica, ali je skorom od tri pobede i jednog poraza ipak ostao bez plasmana iz Grupe A u Istočnoj konferenciji. Kao prvoplasirana iz te grupe u četvrtfinale je prošla Indijana, koja je ostvarila sve četiri pobede. Atlanta je poslednja sa 1/3.

Iz Grupe B na Istoku u četvrtfinale su se plasirali Milvoki kao prvoplasirani (4/0), a Njujork kao drugoplasirani (3/1). Kao prvoplasirani iz Grupe C Istok, u četvrtfinale se plasirao Boston (3/1) pobedom protiv Čikaga 124:97.

Kao timovi sa najboljim +/-, vajld karte su dobile ekipe Finiks sansa na Zapadu, odnosno Njujork niksi na Istoku.

U četvrtfinalu Istoka igraće Njujork – Milvoki i Boston – Indijana, dok će na Zapadu igrati Finiks – Los Anđeles lejkersi i Nju Orleans – Sakramento.

Podsetimo, sve utakmice osim finalne ulaze u skor regularnog dela lige. Polufinale i finale se igraju u Las Vegasu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu