"TO VEŽBAMO NA TRENINZIMA": Željko Obradović otkrio zašto je Partizan veći deo meča igrao sa trojicom visokih igrača

Novosti online

27. 11. 2023. u 22:39

PARTIZAN je bio veoma ubedljiv protiv Borca (101:56) u 9. kolu ABA lige. Utiske posle pobede izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

ТО ВЕЖБАМО НА ТРЕНИНЗИМА: Жељко Обрадовић открио зашто је Партизан већи део меча играо са тројицом високих играча

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trofejni stručnjak je istakao da su njegovi izbranici igrali jako od prvog do poslednjeg minuta. Nije propustio priliku i da uputi reči hvale za Dejana Mijatovića i Čačane.

- Nemam ništa posebno da kažem, odigrali smo jako dobro od početka do kraja, protiv rivala koji je igrao jako brzo ove sezone. Utakmica je ispala kako je ispala, Borac ima veći kvalitet. Čestitao bih kolegi Dejanu Mijatoviću na izvanrednom poslu i dosad sve što su igrali – igrali su jako dobro. Hvala navijačima koji su nam dali podršku večeras, mom Borcu puno sreće u nastavku takmičenja - rekao je Obradović.

Partizan će veći deo utakmice igrao sa trojicom visokih igrača. Objasnio je trener šampiona ABA lige zašto je to bilo tako.

- Kada pogledate naš sastav, ostali smo sa petoricom spoljnih igrača. Bila je odluka da igramo sa trojicom visokih upravo zato. To je ujedno i opcija koju vežbamo na treninzima i držimo je kao varijantu. Ostajem pri tome što sam rekao, imali su nekoliko dobrih kontranapada, čak i posle primljenog koša. Tako igra Borac, ali smo uspeli da ih zaustavimo. Zato smo igrali utakmicu kakvu smo igrali.

Novinare je zanimalo da li je stigao da isprati dosadašnje rezultate Darka Rajakovića na klupi Toronta koji je takođe rođen u Čačku.

- U poslednje vreme se nismo čuli, ali smo inače redovno u kontaktu. Čestitao sam mu kada je postao trener Reptorsa, poželeo mu sreću na početku sezone. Njihov i naš kalendar ne ostavljaju prostor da se isprati nešto posebno, ali gledam koliko mogu. Naravno da mi je drago kada pravi dobre rezultat i srećan sam zbog njega - zaključio je Obradović.

Partizan sada ima učinak 6-3 i u narednom kolu gostuje FMP-u. Pre toga u Evroligi u četvrtak od 20.45 dočekuje Panatinaikos.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)