JOKIĆU PREKIPELO: Naš as isključen, u svlačionici Denvera se psovalo na srpskom

V. P.

21. 11. 2023. u 12:39

DVA poraza na turneji po Istoku unela su nervozu u šampionski tim Nagetsa. Na gostovanju u Detroitu trener Majk Meloun isključen je već u prvoj četvrtini, minut i po pre kraja poluvremena pridružio mu se Nikola Jokić. U svlačionici su ispratili pobedu Denvera na krilima Redžija Džeksona i Koldvela Poupa (107:103).

ЈОКИЋУ ПРЕКИПЕЛО: Наш ас искључен, у свлачионици Денвера се псовало на српском

Foto AP

Srpski superstar je pred odlazak na odmor zaradio drugu tehničku grešku zbog protesta, ljutito se zaputio ka sudiji smatrajući da je fauliran. Nema popusta ni za najboljeg, arbitar mu je hladnokrvno pokazao put ka izlazu. Do tada je postigao devet poena (šut 4/8, trojke 1/4), uz pet skokova i pet asistencija.

- Mislim da je Nikola bio zabrinut za mene - našalio se Meloun na račun Jokićevog isključenja. - Teško je gledati utakmicu na televiziji, grlili smo se kod dobrih poteza, psovao sam na srpskom kod loših.

Ekipu je preuzeo pomoćni trener Dejvid Adelman, koji je posle meča uputio komplimente Džeksonu (21 poen) i Poupu (20), ali nije propustio priliku da pecne Džokera.

- Posebno nam je pomoglo isključenje Jokića - uz osmeh je rekao Adelman.

Somborac je spremno prihvatio šalu...

- Naročito u odbrani.

Jokićeve nervozne reakcije u poslednje dve utakmice posledice su sudijskog kriterijuma. U ligi u kojoj se i preki pogled sankcioniše faulom, as Denvera u dosadašnjem toku sezone prosečno šutira samo 5,8 slobodnih bacanja. Imajući na umu da je njegova igra često bazirana na kontaktu, ovaj statistički podatak budi sumnju u objektivnost arbitara kada je lopta u rukama centra Nagetsa.

Sakramento je potučen do nogu u Nju Orleansu (129:93), zbog čega je Filip Petrušev dobio priliku da praktično debituje u dresu Kingsa. Odigrao je šest minuta i postigao tri poena.

REZULTATI: Šarlot - Boston 121:118 (Bol 36 - Tejtum 45), Detroit - Denver 103:107 (Kaningem 27 - Džekson 21), Vašington - Milvoki 129:142 (Pul 30 - Adetokumbo 42), Čikago - Majami 100:118 (Vajt 20 - Adebajo 23), Minesota - Njujork 117:100 (Edvards 23 - Branson 25), Nju Orleans - Sakramento 129:93 (Ingram 31 - Barns 16), San Antonio - L. A. Klipers 99:124 (Džonson 22 - Džordž 28), G. Stejt - Hjuston 121:126 (Kari 32 - Šengun 30).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja