DOVEDI DUŠKA ZA SERIJU: Baskonija nanizala tri pobede sa Ivanovićem na klupi

V. P.

16. 11. 2023. u 14:21

KADA je prošle sezone preuzeo Crvenu zvezdu u nezavidnoj situaciji, Duško Ivanović nanizao je šest pobeda u Evroligi. Sada je uzeo uzde Baskonije u teškom periodu i vezao tri trijumfa, treći impresivnom igrom protiv Barselone u Vitoriji (94:71). Poenta - dovedi Duška za pobedničku seriju!

ДОВЕДИ ДУШКА ЗА СЕРИЈУ: Басконија нанизала три победе са Ивановићем на клупи

FOTO: M. Vukadinović

Baskijski tim je u prvih pet utakmica slavio samo jednom, gazda kluba Hose Kereheta nije časio časa kad je Crvena zvezda otpustila crnogorskog stručnjaka i brže-bolje ga vratio na mesto najvećih uspeha. U španskoj ligi ne ide baš dobro, ali u Evroligi ne može bolje. Baskonija je na domaćem terenu savladala Partizan, u gostima Olimpijakos i u 7. kolu doslovno deklasirala Barsu pred svojim strastvenim navijačima.

Utakmicu karijere u Evroligi odigrao je nekadašnji plejmejker crno-belih Kodi Miler Mekintajer sa 20 poena (3/4 za dva, 4/6 za tri), sedam asistencija, četiri skoka, dve ukradene lopte za indeks 29. Amerikanac je prethodno u Pireju pogodio šut za pobedu.

- Ovo je bila moja najbolja utakmica, ali takođe i najbolja timska. Svi smo igrali ekstremno dobro i savladali sjajan tim kao što je Barselona.

Markus Hauard je bio najefikasniji igrač meča sa 26 poena, u svom maniru je ispalio čak 20 šuteva i devet puta bio precizan. Nigerijski krilni igrač Čima Moneke nastavlja da muči protivnike, Kataloncima je ubacio 19 poena i uhvatio pet lopti.

- Lako je kada imate trojicu igrača koji odigraju utakmicu kao oni - sklonio se Ivanović u stranu i prepustio slavu liderima ekipe. - Pre svega, igrali smo dobru odbranu protiv tima koji ima odličnu igru u tranziciji i lako postiže poene. Plus, u napadu smo imali veoma dobar šuterski dan. Videćemo kako će sve izgledati u sledećeoj utakmici, sezona je veoma, veoma duga.

O kvalitetu odbrane Baskonije govore i procenti šuta Barselone - 35,5 odsto za tri poena (11/31) i očajnih 37,5 odsto za dva (15/40). Samo dvojica su prešla dvocifrenu košgtersku granicu, Nikolas Laprovitola sa 14 poena i Oskar da Silva sa 12, Nikola Kalinić završio je meč sa šest poena, tri asistencije i dva skoka za 23 minuta na terenu. Kataloncima je ovo drugi poraz, ostali su na drugom mestu sa istim skorom kao trećeplasirani Virtus.

POCEKO POKRENUO ASVEL

ASVEL ne izgleda dobro ni sa Đanmarkom Pocekom na klupi, ali je počeo da pobeđuje. U Berlinu je savladao Albu za drugi trijumf otkad je harizmatični Italijan preuzeo ekipu - 73:68.

Najbolji meč u sezoni odigrao je Timoti Luvavu sa 19 poena, Nando de Kolo je postigao 16, Jusufa Fal ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena i 11 skokova. U ekipi Albe jedini vredan pomena je nemački reprezentativac Johanes Timan sa 16 poena i pet uhvaćenih lopti.

Panatinaikos je u neizvesnom meču u svojoj „OAKA areni“ savladao Žalgiris (73:71), tako što su po jedno slobodno bacanje u poslednjih 13 sekundi pogodili Kostas Slukas i Marijus Grigonis nakon što su lopte gubili Kinan Evans i Arnas Butkevičijus. Prvi strelac grčkog tima bio je Konstantinos Mitoglu sa 19 poena, Slukas je postigao 16 od čega sedam u poslednjoj četvrtini, Matijas Lesor 13. NBA pojačanje Kendrik Nan igrao je manje od šest minuta i promašio sva tri šuta. U litvanskoj ekipi jedini dvocifreni bili su letonski centar Rolands Šmits sa 15 poena i tragičar Butkevičijus sa deset.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)