VEČITIMA NE CVETAJU RUŽE, ALI...Partizan je u četiri statističke kategorije najbolji u najelitnijem evropskom takmičenju, Zvezda u jednoj

Novosti online

05. 11. 2023. u 12:46

Nikako da se plasman naših predstavnika na tabeli Evrolige uskladi sa onim što pokazuje zvanična timska statistika na sajtu elitnog evropskog takmičenja.

ВЕЧИТИМА НЕ ЦВЕТАЈУ РУЖЕ, АЛИ...Партизан је у четири статистичке категорије најбољи у најелитнијем европском такмичењу, Звезда у једној

FOTO: M. Vukadinović

Crno-beli su posle šest odigranih kola najbolji u Evroligi u čak četiri kategorije. I pored poraza od Baskonije, Partizan je i dalje najefikasniji tim Evrolige, sa prosekom od 86.2 poena po utakmici, a prati ga Virtus sa 85.7 poena po meču.

Druga kategorija u kojoj je Partizan najbolji jesu blokade. Crno-beli ih imaju 3.7 u proseku po meču, a prvi pratilac mu je Real sa tri blokade po utakmici.

Partizan još uvek dominira i po broju pogođenih šuteva za dva poena. Crno-beli su ih pogodili 24.5 po utakmici, a drugi je Makabi sa 22.8 pogođenih šuteva za dva poena.

I, konačno, Partizan je najbolji i u broju pogođenih šuteva iz slobodnih bacanja. U proseku Partizan pogađa 16.7 šuteva sa linije penala, a prvi pratilac u ovoj kategoriji mu je Panatinaikos sa 16 pogodaka po meču.

Kada je Crvena zvezda u pitanju, ona je za sada najbolja po broju ukradenih lopti. Crveno-beli ih imaju 8.8 u proseku, a drugo mesto u toj kategoriji zauzima Alba sa 8.3 ''krađa'' po utakmici.

Ali sve ovo ''pada u vodu'' ukoliko večiti ne krenu u serijama da dobijaju utakmice u Evroligi, pošto su sada na negativnom skoru od 2 pobede i 4 poraza.

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)