ON JE MVP! Čovek koga ne podnosi niko u Partizanu dobio priznanje od Evrolige

Tanjug

14. 10. 2023. u 16:49

KOŠARKAŠ Reala Geršon Jabusele imenovan je za najkorisnijeg igrača (MVP) drugog kola Evrolige, saopšteno je ove subote na zvaničnom sajtu tog takmičenja.

ОН ЈЕ МВП! Човек кога не подноси нико у Партизану добио признање од Евролиге

Foto: EPA

Francuz je ovdašnjoj javnosti najviše ostao upamćen po incidentu Madriđana i Partizana tokom plej-ofa elitnog takmičenja, kada je rvačkim zahvatom na parket bacio Dantea Egzuma. Ot tada je on neko koga ne podnosi niko koji voli Partizan.

"Kraljevići" su u drugom kolu Evrolige kao gosti savladali Efes (103:80), a najzaslužniji za trijumf bio je krilni centar ovog kluba.

Jabusele je meč završio sa 22 poena (3/4 šut za dva, 3/3 šut za tri, 7/7 slobodna bacanja), osam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, a uz to je iznudio četiri prekršaja. Sa ovim učinkom došao je do indeksa korisnosti 39 čime je daleko iza sebe ostavio najbliže pratioce.

Drugi u trci za MVP-a prethodnog kola bio je Zek Ledej koji je meč u kom je Partizan deklasirao Asvel (88:62) završio sa 13 poena, sedam skokova, po dve asistencije i blokade uz jednu ukradenu loptu za indeks korisnosti 27.

Za poen slabiji indeks korisnosti od Amerikanca imao je njegov saigrač Džejms Naneli koji je meč završio sa 17 poena, šest asistencija, pet skokova i ukradenom loptom.

Listu najboljih pet igrača prethodne runde Evrolige kompletirali su Fakundo Kampaco (Real ) i Leandro Bolmaro (Bajern) sa indeksom korisnosti 24.

BONUS VIDEO: JUNAK MUNDOBASKETA: Aleksa Avramović o novoj sezoni KK Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)