PREKO NOĆI POSTAO SELEKTOR: Grci veruju svojoj igračkoj legendi

Novosti online

02. 10. 2023. u 22:13

LEGENDARNI Vasilis Spanulis tek prošlog leta uplovio je u trenerske vode i već stekao privilegiju da vodi nacionalni tim svoje zemlje.

ПРЕКО НОЋИ ПОСТАО СЕЛЕКТОР: Грци верују својој играчкој легенди

FOTO: Profimedia

Dimitris Itudis podneo je ostavku posle još jedne razočaravajuće kampanje, ovog puta na na Svetskom prvenstvu u Manili, na mestu selektora Grčke nasledila je ga igračka ikona sa 146 utakmica i 1.494 poena u reprezentaciji, sa kojom je bio evropski prvak 2005, srebrni na SP 2006. i bronzani na EP 2009.

Vrhunska igračka karijera nije garancija za trenersku, ali je popularni Bil u kratkom roku na klupi atinskog Peristerija pokazao da u njemu i te kako ima dobrog materijala i za taj posao. Prethodne sezone je ekipu doveo do trećeg mesta, dalje nije ni mogao od Olimpijakosa i Panatinaikosa, takođe i do borbe za trofej u nacionalnom kupu.

Ugovor sa Košarkaškim savezom Grčke pokriva kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2025. godine i učešće na predolimpijskom turniru početkom narednog leta. Grci su se kandidovali za domaćina jednog od četiri kvalifikaciona turnira za OI u Parizu, tako da će Spanulis možda pred domaćim navijačima pokušati da izbori plasman na najveću sportsku smotru prvi put od Igara u Pekingu 2008.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)