BAJKA JUŽNOG SUDANA SE NASTAVLJA: Afrička selekcija obezbedila učešće na Olimpijskim igrama

Novosti online

02. 09. 2023. u 13:43

KOŠARKŠKA reprezentacija Južnog Sudana nastavila je da živi bajku. Ova afrička selekcija će igrati naredne godine na Olimpijskim igrama u Parizu.

БАЈКА ЈУЖНОГ СУДАНА СЕ НАСТАВЉА: Афричка селекција обезбедила учешће на Олимпијским играма

FOTO: FIBA.Basketball

Južni Sudan je pobedio Angolu sa 101:78 (30:16, 23:23, 20:18, 28:21) i na taj način ostvario još jedan rezultat vredan divljenja.

Malo je falilo da reprezentaciju koju sa klupe predvodi Rojal Ajvi gledamo u drugoj fazi Mundobasketa, ali ih je poraz od Portorika koštao te privilegije.

Ipak, ova selekcija je čini se najbitnije mečeve igrala za plasman od 17. do 32. mesta i uspela je da obezbedi učešće ma Olimpijskim igrama. Samo najbolje plasirana ekipa iz Afrike na Svetskom prvenstvu će biti deo najveće planetarne sportske smotre i zbog toga je meč Južni Sudan - Angola bio važan.

Južni Sudan je odigrao fantastičnu utakmicu i potpuno zasluženo je trijumfovao. Najefikasniji je bio Karlik Džons sa 26 poena, pratio ga je Marijal Šajok sa 18. Na drugoj strani najbolji je bio Čajld Dundao koji je postigao 21 poen, dok je Silvio de Souza dodao 12.

Afričkoj selekciji je na ruku išla i pobeda Novog Zelanda nad Egiptom (88:86), kome je 20 razlike bilo potrebno da ugrozi tim Rojala Ajvija.

BONUS VIDEO: Bogdanović razočaran nakon poraza od Italije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)