"NE RASPOREĐUJEM MINUTE, NIKADA TO NISAM RADIO": Svetislav Pešić otkrio šta je rekao Nikoli Joviću

Novosti online

30. 08. 2023. u 13:37

SRBIJA je sjajno odigrala prvi deo Svetskog prvenstva, a selektor Svetislav Pešić je zadovoljan onim što je video u završnici utakmice sa Južnim Sudanom.

НЕ РАСПОРЕЂУЈЕМ МИНУТЕ, НИКАДА ТО НИСАМ РАДИО: Светислав Пешић открио шта је рекао Николи Јовићу

FOTO: FIBA.Basketball

Posebno ga je zadovoljila odbrana u poslednjim minutima pomenutog susreta koji su "orlovi" dobili ubedljivo.

- Odlično ponašanje našeg tima, od prvog minuta do kraja utakmice. Visoka koncentracija, posebno u odbrani od tranzicije. Igrali smo protiv fizički jakog tima, atletskog, skočnog, sa jasnim konceptom u napadu. Nama je bila jako zanimljiva utakmica. Ponavljam, ovo je jako bitna utakmica, ovo je Mundobasket, svaka pobeda je važna. Bilo je važno da podignemo formu, pokazali smo koncentraciju na terenu sve vreme i bilo je jako dobro - počeo je Pešić izlaganje na konferenciji za medije.

Mladi Nikola Jović igra sjajno za sada, a novinare je zanimalo da li je iskusni stručnjak igraču Majamija dao neki poseban savet?

- Rekao sam mu da stalno šutira, ako je sam. Da ne okleva. A ako ima čuvara, da dribla ka košu. Jako je talentovan, ima sjajan osećaj za igru jedan na jedan. Najbitnije je da on ima podršku saigrača i da oni veruju u njega, ne ono šta mu ja kažem.

Istakao je i da ne raspoređuje minutažu.

- Ne raspoređujemo minutažu. Imamo uvek plan utakmice. Postavljamo zadatke, timske i individualne, toga se držimo. Ne raspoređujem minute, niti sam dosad to ikada radio. Želimo samo da na delu sprovedemo plan utakmice.

Nije želeo da priča o sledećem protivniku, selekciji Italije, koja nam zadaje dosta muka u poslednje vreme.

- Deset minuta posle kraja utakmice ne razmišljamo o Italiji, o tome ćemo u četvrtak. Tada možemo da pričamo o Italiji i njenom konceptu.

Govorio je i o tome čime je zadovoljan, a šta to treba da se promeni za naredni period.

- Zadovoljan sam svim delovima naše igre, a isto tako u svim elementima moramo da rastemo. Danas je bila izvanredna odbrana jedan na jedan, najveći deo utakmice. Igrači su preuzeli odgovornost, znali su da igramo protiv atletske ekipe koja ne respektuje nikoga. Zahvaljujući tom individualnom pristupu i odgovornosti, dobili smo i timsku odbranu. To treba da nastavimo dalje da razvijamo. Sve počinje od odbrane na plejmejkeru, a završava se na visokim igračima. Postavljamo igru tako da se svako dobro oseća i dođe do izražaja.

Srbija igra dosta raznovrsno i praktično svaki igrač ima ulogu u timu.

- Pogledajte samo dvojica naših najiskusnijih igrača koliko su napravili asistencija. Ne možeš da budeš nezadovoljan, tim želi da sarađuje iza sebe. Kako god okreneš, nova smo ekipa. Imamo Bogdana, Stefana Jovića koji znaju kako se igraju velika takmičenja. Igrali su zajedno, ali ne sa ostatkom ekipe. Najvažnije je da oni između sebe sarađuju. Trening je važan, ali je još važnije šta se dešava pre i posle utakmice, da komuniciraju svi zajedno. To je mnogo važno u smislu uigravanja, na dobrom smo putu, iako pobedi ne treba da se gleda u zube. Ovo su sve dobre pobede, ostavili smo dobar utisak, kroz te pobede se diže samopouzdanje igrača. Idemo dalje. Ovo je samo početak, ne samo za nas, već i za sve učesnike Mundobasketa.

Na kraju se malo i našalio na pitanje koje je bilo upućeno Bogdanoviću o tome kako provode slobodno vreme.

- Spavaju i sanjaju. Imamo izvanredne uslove, imamo sjajne uslove za trening, sve je na vrhunskom nivou. Igrači imaju dobre krevete, raspitao sam se kod igrača, oni kažu da spavaju u komadu. Najbolja regeneracija je dobar san. Za dobar san najbolje je da se što pre završi ova konferencija - zaključio je Pešić.

Srbija naredna dva meča igra protiv Italije i Dominikanske Republike. Prvi meč je u petak protiv "azura".

BONUS VIDEO: Zanimljivo na treningu Srbije: igrači se takmičili u šutiranju trojki iza leđa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)