"NE RAZMIŠLJAMO O JOKIĆU, IMAMO - NJEGA!" Bogdan Bogdanović bez dlake na jeziku o novim "orlovima"

Novosti online

08. 08. 2023. u 23:17

KOŠARKAŠI Srbije su pripreme za Mundobasket nastavili u Atini, a posle dramatične utakmice sa domaćinom, Grčkom, zanimljivo je o aktuelnoj situaciji govorio i kapiten "orlova", Bogdan Bogdanović.

НЕ РАЗМИШЉАМО О ЈОКИЋУ, ИМАМО - ЊЕГА! Богдан Богдановић без длаке на језику о новим орловима

FOTO: N. Paraušić

Podsetimo, u "OAKA areni", Srbija i Grčka su priredili košarkaški triler u kome su se "orlovi" bolje snašli, a onda je njihov kapiten ovako govorio:

"Trenutno je hemija u timu najvažnija i na tome radimo. Svi smo pokušavali da se naviknemo jedni na druge. Tek smo odigrali jednu pripremnu utakmicu, a Grci i mi se dobro poznajemo", rekao je najpre Bogdanović.


On je prokomentarisao odsustvo Nikole Jokića i Vasilija Micića, koji neće igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu.


"Trenutno ne razmišljamo o tome. Pre smo razmišljali o toj temi. Imamo dobre igrače, kao što je Nikola Milutinov. Ne žalimo zbog toga što momci ne igraju, niti mislimo da ćemo zbog toga biti eliminisani. Mi se takmičimo i razmišljamo pozitivno. Kada neko izostane, to je dobra prilika da se dokažu momci koji ne bi igrali mnogo da su tu Micić i Jokić", naveo je košarkaš Atlante i dodao se polako prilagođava igri srpske reprezentacije.


On je nedavno produžio ugovor sa Hoksima do juna 2027. godine. Klub iz Atlante će srpskom košarkašu biti tim u kojem je proveo najduži period u karijeri.
"Partizan i oni. Rekli su mi da žele da me zadrže do kraja moje karijere. Dopada mi se atmosfera koju smo stvorili u Hoksima. Imamo uspone i padove, ali imam osećaj da ćemo biti bolji", naveo je srpski košarkaš.


Kapiten Srbije je pohvalio igre Partizana u prošloj sezoni.

"Partizan je imao neverovatan uspeh prošle sezone, ali znam da Željko Obradhović nije u potpunosti zadovoljan. On želi veće izazove, želi da osvoji Evroligu. Oba srpska tima u Evroligi sada imaju dobre igrače, ali i dalje je prerano pričati", rekao je Bogdanović.


Bogdanović je naveo da je trend da se igrači iz NBA lige sele u Evroligu.

"Poznajem mnogo košarkaša u SAD, koji misle da je neuspeh igrati u Evropu. Ali ja ne mislim tako. To je novi izazov, a Evroliga je teška liga. Igrači znaju da su obe lige teške. Morate da se dokažete, pogotovo kada promenite ligu", izjavio je Bogdanović i dodao da još ne razmišlja o povratku u Evropu.

On je govorio i o potencijalnim naturalizovanim igračima u srpskoj reprezentaciji.

"Takve stvari su dobre za košarku, ali moraju da se regulišu. Moje mišljenje je da naturalizovani igrači moraju da igraju prvo u nacionalnoj ligi i da nauče lokalnu kulturu... Slično kao što je Tomas Vokap uradio u Grčkoj. On je dobar primer - prihvatio je kulturu, pomalo naučio i jezik… Moraju da postoje pravila, a ne samo da se plaća igračima da bi igrali za reprezentacije", zaključio je Bogdanović.

Već u sredu od 18.45 u Atini sledi duel Srbije i Italije.

Podsetimo, nakon Akropolis kupa, košarkaška reprezentacija naše zemlje će 16. avgusta u "Štark areni" igrati protiv Portorika, zatim 20. avusta je rival Kina u Šenženu, a poslednja pripremna utakmice pred početak Mundobasketa je 21. avgusta protiv Brazila, takođe u Šenženu.

Mundobasket 2023 - kada se igra, raspored mečeva, grupe...

Svetsko prvenstvo u košarci 2023 igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje, domaćini su Filipini, Japan i Indonezija. Reprezentacije, njih 32, podeljene su u osam četvoročlanih grupa iz kojih se posle tri kola po dve najbolje ekipe plasiraju u drugu fazu.

U četiri novoformirane, takođe četvoročlane grupe, svaki tim igra sa preostala dva sa kojima nije igrao u uvodnoj rundi. I odatle po dve najbolje selekcije nastavljaju borbu za medalje, i to od četvrtfinala.

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, tromilionskom, najvećem gradu Filipina, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28. avgusta) i Južni Sudan (30. avgusta).

Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.

Ostali učesnici su:

Grupa C: SAD, Jordan, Grčka, Novi Zeland

Grupa D: Egipat, Meksiko, Crna Gora, Litvanija
Grupa E: Nemačka, Finska, Australija, Japan
Grupa F: Slovenija, Zelenortska Ostrva, Gruzija, Venecuela
Grupa G: Iran, Španija, Obala Slonovače, Brazil
Grupa H: Kanada, Letonija, Liban, Francuska

BONUS VIDEO: "Štelovanje" - ovako izgleda zagrevanje "orlova"

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis