POSLE 35 RAZLIKE, POBEDA OD +27: Kadeti Srbije se razgoropadili na "U16" Evropskom prvenstvu u košarci (FOTO)

Novosti online

07. 08. 2023. u 16:23 >> 23:20

Posle teškog poraza od Grka (55:75), pa velike pobede nad Poljskom (81:46), kadetska košarkaška reprezentacija Srbije je trijumfalno okončala prvu fazu "U16" Evropskog prvenstva u Severenoj Makedoniji - Letonija je preslišana sa 83:56.

ПОСЛЕ 35 РАЗЛИКЕ, ПОБЕДА ОД +27: Кадети Србије се разгоропадили на У16 Европском првенству у кошарци (ФОТО)

FOTO: FIBA.Basketball

Na šampionatu u Skoplju sledi slobodan dan, a takmičenje se nastavlja u sredu, utakmicama osmine finala, a tada će, od 18.30, naša repezentacija igrati protiv trećeplasiranog tima C grupe - Izraela.

Iako je pobeda nad Letonijom zaista visoka, ona je ostvarena tek posle više od 25 minuta izjednačene borbe. Tada je tim koji vodi trener Miloš Isakov-Kovačević napravio seriju 14:2, poveo sa 58:46 i, uiz dobru odbranu, mirno priveo ovaj duel kraju.

Svi igrači srpske selekcije dobili su šansu, a najefikasniji su bili Andrej Bjelić i Vasilije Stojić sa po 15 poena, dabl-dabl učinak ostvario je Daris Sijarić koji je uz 10 poena imao i 13 skokova. Inače, najveću razliku, sa 23 data poena više nego primljenih dok je on bio na parketu, odnosno sa 22 takva poena, naši "orlići" su napravili kada su na parketu bili Vasilije Jovanović (bez šuta i poena, ali uz šest skokova i po dve osvojene lopte i asistencija), odnosno Đorđe Šekularac, koji je uz devet poena imao i četiri skoka.

BONUS VIDEO: NBA DRAFT 2014: Gde su, šta rade "klasići" Nikole Jokića koji su izabrani pre njega?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)