"STVORILI SMO 12 RATNIKA": Selektor "orlića" otkrio šta je donelo evropsko zlato

Tanjug

31. 07. 2023. u 08:24

SELEKTOR juniorske reprezentacije Srbije Nenad Stefanović bio je presrećan posle osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Nišu, a nakon dodele medalja rekao je da je ponosan i da se košarka vratila kući.

СТВОРИЛИ СМО 12 РАТНИКА: Селектор орлића открио шта је донело европско злато

FOTO: FIBA.Basketball

- Košarka se vratila kući. Dominantno... Nijedna utakmica u egalu. Sve je rešeno na vreme. Svaka čast momcima. Za mesec dana smo napravili koheziju, napravili smo 12 ratnika koji su spremni da poginu jedni za druge, da igraju odbranu, da uđeš da igraš odbranu pet minuta, da ne pipneš loptu i da izađeš srećan. To je donelo rezultat - rekao je Stefanović za sajt Košarkaškog saveza Srbije i dodao:    

- Pogledajte statistiku, nismo najbolji u šutu za tri. Među gorima smo, verovatno. Ali imamo u svakoj utakmici nekoga drugoga koji je iskočio. Timska igra je donela trofej.

Stefanović je istakao da mu je ovo najvažniji trofej.

- Sigurno najveći uspeh u dosadašnjem delu karijere. Ne postoji veća satisfakcija. Ja sam jedan od retkih kome je oduvek želja bila da vodim reprezentaciju.

Publici je odmah posle utakmice zahvalilo na podršci i istakao da ovaj uspeh bez njih ne bi bio moguć.

- Iskreno, ovo mi nije bilo ni u najluđim snovima. Da će da bude puna hala, ovoliko dece. Ovi momci su kao Bitlsi... Nestvarno iskustvo za njih. Ponašanje publike, navijanje, sve je bilo fenomenalno. Za igrače uspomena za ceo život - zaključio je Stefanović.

Podsetimo, Srbija je dominantno došla do trofeja, pobedila je svih sedam mečeva. U finalu je bila bolja od Španije.

BONUS VIDEO: Bogdan Bogdanović stigao na okupljanje reprezentacije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (3)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata