PREOKRET ZA VELIKU LEKCIJU: Sjajna Srbija opet pobedila na U20 Evropskom prvenstvu za košarkašice

Novosti online

30. 07. 2023. u 15:46

Mlada ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na "U20" Evropskom prvenstvu čiji je domaćin Litvanija.

ПРЕОКРЕТ ЗА ВЕЛИКУ ЛЕКЦИЈУ: Сјајна Србија опет победила на У20 Европском првенству за кошаркашице

FOTO: FIBA.Basketball

U drugom kolu takmičenja po grupama naš tim bio je bolji od Portugalije - rezultat je glasio 77:59 (15:21, 20:17, 24:6, 18:15).

Posle izjednačenog prvog poluvremena, tim koji vodi selektora Dajana Butulija sjajno je otvorio nastavak. Serijom 15:2 se odlepio na dvocifrenu razliku – 50:40 koliko je bilo posle poena Marine Merčetić.

U tom delu posebno je odbrana bila sjajna. Portugalija je ubacila samo šest poena za čitavu deonicu. Odlična defanziva dala je krila našim devojkama i u napadu, postajale su sve sigurnije, održavale prednost i sigurno išle ka pobedi.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Dunja Zečević sa 15 poena, Nevena Rosić je ubacila 12, Marina Marčetić 11, po 10 su upisale Jovana Spasovski i Anđela Matić.

Sledi dan odmora, sledeći rival našeg tima je Češka, u utorak od 19 časova i 30 minuta.

BONUS VIDEO: NBA DRAFT 2014: Gde su, šta rade "klasići" Nikole Jokića koji su izabrani pre njega?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar