SRBIJA NIŽE POBEDE: "Orlići" ubedljivi protiv Slovenije, poznat rival u osmini finala

Novosti online

24. 07. 2023. u 22:24

JUNIORSKA košarkaška reprezentacija Srbije nastavila je da niže pobede na "U18" Evropskom prvenstvu koje se održava u Nišu. Sada je snagu "orlića" osetila Slovenija koja je poražena sa 75:64 (20:21, 21:11, 18:12, 16:20).

СРБИЈА НИЖЕ ПОБЕДЕ: Орлићи убедљиви против Словеније, познат ривал у осмини финала

FOTO: FIBA.Basketball

Izabranici Nenada Stafanović ponovo su pružili sjajnu partiju, pa su prvu fazu okončali sa tri ubedljiva trijumfa - Češka +57, Finska +24 i sada "zmajčeki" +11.

Slovenija je bila konkurentna samo prvu četvrtinu koju je i dobila - 20:21. Nakon toga Srbije je dodala gas, pa je na veliki odmor otišla sa +9 - 41:32.

"Orlići" su nastavili da dominiraju i u drugom poluvremenu. Razlika je konstantno rasla, u jednom momentu je bilo i +17 - 51:34. "Zmajčeki" su tek pred kraj uspeli koliko-toliko da samnje prednost rivala, ali je bilo dovoljno samo da se ublaži poraz.

Najefikasniji u pobedničkoj selekciji bio je Bogoljub Marković sa 26, pratio ga je Nikola Topić sa 14. Na drugoj strani najviše se istakao Nejc Dizdarević sa 16 poena, dok je Urban Kroflič brojao do 12.

BRILjIRAO Bogoljub Marković/FOTO: FIBA.Basketball

Naša reprezentacije je prvu fazu okončala sa maksimalnim učinkom 3-0 i završila je na prvoj poziciji na tabeli.

Podsetimo, posle prve runde sve ekipe idu dalje. U osmini finala, 26. jula, ukrštaju se A i B, odnosno C i D grupa. U grupi D su Grčka, Danska, Španija i Italija.

Srbija već zna rivala u osmini finala, biće to selekcija Danske koja je grupnu fazu okončala bez trijumfa.

BONUS VIDEO: Bogdan Bogdanović stigao na okupljanje reprezentacije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata