EVROKUP OBJAVIO LISTU UČESNIKA: Budućnost i Cedevita Olimpija ponovo u ovom takmičenju

Tanjug

29. 06. 2023. u 14:09

KOŠARKAŠI Budućnosti i Cedevita Olimpije igraće naredne sezone u Evrokupu, saopšteno je danas posle sastanka čelnika takmičenja.

ЕВРОКУП ОБЈАВИО ЛИСТУ УЧЕСНИКА: Будућност и Цедевита Олимпија поново у овом такмичењу

FOTO: ABA liga/KK Budućnost

Pored Podgoričana i Ljubljančana u Evrokupu će igrati još: Lietkabelis, Aris, Bešiktaš, Trento, Gran Kanarija, Hapoel Tel Aviv, Huventud, London, Burg, Pariz, Prometej, Ulm, Šlonsk, Turk Telekom, Kluž, Venecija, Hamburg i Vulvsi iz Vilnjusa.

Titulu u Evrokupu brani Gran Kanarija, koja je prošle sezone u finalu ovog takmičenja savladala Turk Telekom. Španska ekipa je zbog finansija odustala od nastupa u Evroligi.

U saopštenju se navodi da je u Evrokupu promenjen sistem takmičenja. Umesto dosadašnjih osam, u narednu rundu prolazi po šest najboljih iz dve grupe. Prve dve ekipe idu direktno u četvrtfinale, dok će ekipe koje završe od trećeg do šestog mesta igrati osminu finala.

U nokaut fazi biće odigrana jedna utakmica, a prednost domaćeg terena imaće ekipa koja je bolje plasirana.

BONUS VIDEO: Partizan je šampion ABA lige

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave