"ZVEZDA IMA TAJ KVALITET..." Željko Obradović: Ponosni smo!

Novosti online

13. 06. 2023. u 22:35

PARTIZAN i Crvena zvezda su se u utorak sastali u prvom meču finala ABA lige za sezonu 2022/2023, a ishod je bio takav da je trener crno-belih Željko Obradović imao pomešane emocije i pored rezultata koji je zadovoljio sve "grobare".

ЗВЕЗДА ИМА ТАЈ КВАЛИТЕТ... Жељко Обрадовић: Поносни смо!

Photo: Partizan Mozzart Bet/Emilija Jovanović

Podsetimo, Partizan je pobedio Crvenu zvezdu u prvoj utakmici finala ABA lige, ali mnogo teže nego što je mislio nakon vođstva od 22 poena iz prvog poluvremena.

Možda baš zato, Obradović je ovako sumirao utiske:

- Ponosni smo što smo u ovakvoj atmosferi prešli pola miliona ljudi koji su ove sezone pratili uživo naše utakmice. To je prava retkost, hvala svima koji su nas bodrili i bodre nas. Što se ovog duela tiče, u prvom poluvremenu smo igrali izvanredno, zahvaljujući dobrim procentima šuta i za dva, i za tri poena. Ali, bilo je za očekivati da će rival reagovati. Zvezda ima kvalitet, vratila se, ali smo uspeli da priveemo kraju i pobedimo, povedemo sa 1:0, a to je jedino važno. Okrećemo se drugoj utakmici, a mojim igračima čestitke na pobedi u prvom meču.

Potom su usledila dva "spojena" pitanja, o tome kako vidi razlike u igri u dva poluvremena i nada li se da će Aleksa Avramović zaigrati u drugom meču.

- Razlika je bila u realizacijama šuteva. U drugom poluvremenu smo počeli sa 0/7, a u prvom smo, ako se ne varam, s distance bili 9/12. Kada ne ubacuješ, onda moraš da trčiš u odbranu i sprečavaš protivnika. Čak i nije to bilo tako loše, u drugom poluvremenu smo još i smanjili broj ofanzivnih skokova Zvezde, sa osam na četiri. Na kraju je odnos skokova bio jedan više za nas. Ali, generalno, imali smo i dosta izgubljenih lopti, bespotrebno izgubljenih, naročito u četvrtoj četvrtini. Što se Avramovića tiče, videćemo. On ima ogromnu volju i želju, Aleksa je uvek Aleksa, on uvek ima želju da pomogne ekipu. On je u petak dobio dozvolu, u nedelju je s nama odradio prvi i jedini trening. Kod njega postoji želja, nadam se da ćemo ga kroz plej-of koristiti, jer on je sigurno neko ko može da donese tu energiju i agresivnost u odbrani. E, sad, koliko je spreman da u napadu pomogne, jer nije trenirao, videćemo. 

Na konstataciju da je Alen Smailagić dobro odigrao i na poziciji 4 i na poziciji 5, trofejni stručnjak je ovako reagovao:

- Odigrao je veoma dobro, pogotovo u drugom poluvremenu. Potreban nam je, jer je Zek (Ledej) imao ogromnu minutažu. A odigrao je Ledej neverovatno prvo poluvremene. Potom je malo pao, otuda ta izmena, pa ćemo Smailagića i dalje koristiti i na poziciji 4 i na 5.

Danilo Anđušić je privukao veliku pažnju dobrim kretnjama, pa je trener Partizana upitan i o njemu:

- On ima taj kvalitet i znaju se tačno kretnje koje smo postavljali baš za njega. On to čita dobro. Čak i kada je otvorene šuteve promašio, cela hala mu je aplaudirala. Ubacio je potom tri poena, imao nekoliko dobrih kretnji, ali i brzoplet šut u drugom poluvremenu, bez balansa. Nije problem da se promaši, ko god da šutira ako je u dobrom balansu. On je impulsivan igrač, košarkaš koji oseća igru i siugrno će i u nastavku serije, nadam se, biti veoma biti za nas - zaključio je Željko Obradović.

Bonus video:  Porodica promenila "Oče naš" zbog KK Partizan

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)