"AKO URADITE OVO, PATITE, A AKO URADITE ONO - ISTO!": Jedan od najvećih brbljivaca NBA ukazao na moć Nikole Jokića u finalu Denver - Majami

N. Iljukić

03. 06. 2023. u 15:56

NIKAD niko kao Denver i Jokić! Nema navijača Nagetsa i srpskog košarkaškog asa koji ne bi voleo da uskoro vidi ovakav naslov u američkim ili srpskim novinama. U toku je NBA finale, u njemu se prvi put u istoriji našao klub iz države Kolorado, poveo je u petak 1:0 protiv Majamija, u meču koji je tripl-dablom obeležio gorostas iz Sombora.

АКО УРАДИТЕ ОВО, ПАТИТЕ, А АКО УРАДИТЕ ОНО - ИСТО!: Један од највећих брбљиваца НБА указао на моћ Николе Јокића у финалу Денвер - Мајами

Foto AP

U noći između nedelje i ponedeljka u dva sata ujutro neće spavati ni Sombor, ni pola Srbije, a ni ceo Denver. Nagetsi u drugom meču finala dočekuju Majami i imaju idealnu proliku da steknu lepu prednost pred dvomeč na Floridi. Ko prvi stigne do četiri pobede okitiće se šampionskim peharom i prstenjem...

O Jokiću sve više i sve češće govore protivnički treneri i igrači, a jedan od njih je as Golden Stejta Dejmond Grin. On je opisao kako je trener Majamija upornom zonom pokušao da pomrsi račune Denveru u prvom meču. Neuspešno!

- Zona funkcioniše kada Denver ne šutira dobro. Tako da, u prvoj utakmici finala je završavala posao do određenog trenutka. Ali, kada sve ostalo propadne, oni mogu samo da bace loptu Jokiću u reketu. Odbrana mora da se skupi, jer ako to ne uradi, on će pogoditi taj šut sa 70 odsto uspešnosti. A ako se skupi ili malo pretera u preuzimanju Jokića, svi znamo da će on napraviti pravi potez - rekao je Grin.

I onda je bio još konkretniji i uporedio Jokića sa igračem kojeg je skoro nemoguće čuvati na terenu.

- Stef Kari će vas ugasiti šutevima, a Jokić će uvek naći rešenje, ima ludački osećaj, može da šutira, ubaci flouter, bilo šta, samo da nadmudri protivničku odbranu - zaključio je Grin.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega