AMERI, DA LI VAS JE BAR MALO SRAMOTA? Šamar Nikoli Jokiću koji će ih skupo koštati

Novosti online

11. 05. 2023. u 08:36

NIKOLA Jokić nije u najboljoj petorci NBA lige.

АМЕРИ, ДА ЛИ ВАС ЈЕ БАР МАЛО СРАМОТА? Шамар Николи Јокићу који ће их скупо коштати

FOTO: Tanjug/AP

Da, dobro ste pročitali, Srbin, koji je možda trenutno najbliži da osvoji NBA prsten sa svojim Denverom, nije izabran u najboljih pet u tekućoj sezoni. Skandal kakav se u najjačoj košarkaškoj ligi ne pamti.

Naime, nedavno je proglašen i MVP lige, priznanje je ovog puta pripalo Džoelu Embidu, a Jokić je ostao u vrhu kandidata, zajedno sa Janisom Adetokumbom.

Interesantno, ali samo nekoliko dana kasnije, obelodanjene su i najbolje petorke lige, a u njima je mnogo nelogičnosti.

Somborac nije uvršten u najbolju petorku sezone, prvi put posle dve sezone. Zanimljiv je kriterijum NBA lige, naročito kada je Jokić odigrao neverovatnu sezonu za Nagetse i umalo stigao do tripl-dabl proseka.

Jasno je pravilo lige da su pozicije zaključane, odnosno da je nemoguće u petorci imati dvojicu igrača na istoj poziciji, a očigledno da su dali prednost Kameruncu, pre svega jer je ove sezone dobio i MVP priznanje. Ali ni tu nije kraj mogli su Jokića staviti na četvorku, a ne ovako šamar udariti Srbinu koji će ih skupo koštati. Nikola je sada još motivisaniji da uzme NBA prsten i zapuši Amerima usta za sva vremena.

Tako su se u najboljoj petorci našli Šaj Gildžs-Aleksander (Oklahoma), Luka Dončić (Dalas), Janis Adetokumbo (Milvoki), Džejson Tejtum (Boston) i Džoel Embid (Filadelfija). 

Nikola je svoje mesto pronašao u drugoj petorci, u kojoj su pored njega i Stef Kari (Golden Stejt), Donovan Mičel (Klivlend), Džimi Batler (Majami) i Džejlin Braun (Boston). 

Bilo je i treće postave, a čine je Demijan Lilard (Portland), Dieron Foks (Sakramento), Lebron Džejms (L. A. lejkersi), Domantas Sabonis (Sakramento) i Džulijus Rendl (Njujork).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)