PARTIZAN UBEDLJIV PRED DERBI: Crno-beli nastavili pobednički niz u ABA ligi

Novosti online

22. 01. 2023. u 21:23

KOŠARKAŠI Partizana pobedili su Studentski centar u "Morači" sa 81:100 (23:22, 17:29, 22:22, 19:27) u 16. kolu ABA lige i u dobrom raspoloženju čekaju večiti derbi u Evroligi.

ПАРТИЗАН УБЕДЉИВ ПРЕД ДЕРБИ: Црно-бели наставили победнички низ у АБА лиги

FOTO: ABA liga/Filip Roganović

Crno-beli su tako stigli do šestog vezanog trijumfa na Jadranu i ponovo je šut vicešampiona regionalnog takmičenja takmičenja bio sjajan - 13/22 za tri poena i 20/30 za dva.

Ipak, nije baš idealno počelo za goste koji su početkom druge četvrtine bili u zaostatku od sedam poena - 31:24. Trgao se Partizan od tog momenta i uspeo je do odlaska na odmor da preokrene rezultat - 40:51.

DUEL Flečer Mekgi i Uroš Trifunović/FOTO: ABA liga/Filip Roganović

Izabranici Željka Obradovića su u nastavku susreta održavali stečenu prednost, nisu dozvolili protivniku da se vrati i uvede utakmicu u neizvesnu završnicu.

Najefikansiji kod pobednika bio je Danilo Anđušić sa 17 poena, pratio ga je Dante Egzum sa 16. Matijas Lesor upisao je dabl-dabl - 15 poena i 10 skokova. Kod domaćina najbolji je bio Danilo Tasić sa 17, dok je Flečer Mekgi dodao 16.

Partizan u petak od 19 sati igra protiv Crvene zvezde u Evroligi i pokušaće prvi put ove sezone da savlada večitog rivala.

Crno-beli su sada u ABA ligi na učinku 14-2, a Studentski centar 7-9.

 

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)