JEDNA PROMENA ZASLUŽNA ZA USPON NETSA: Za NBA preporod Bruklina on je "krivac", a ne zove se ni Kevin Durant, ni Kajri Irving

G. K.

10. 01. 2023. u 22:59

NAJBOLjU odluku koju je uprava Bruklina donela ove sezone jeste potpisivanje ostavke Stivu Nešu.

ЈЕДНА ПРОМЕНА ЗАСЛУЖНА ЗА УСПОН НЕТСА: За НБА препород Бруклина он је кривац, а не зове се ни Кевин Дурант, ни Кајри Ирвинг

FOTO: Tanjug/AP

Jer, od kada je nekadašnji dvostruki MVP NBA lige otišao sa mesta glavnog trenera Netsa, značajno drugačiji vetrovi duvaju u predgrađu Njujorka, koji se nalaze u seriji od 18 pobeda u poslednjih 20 utakmica, zbog koje su se popeli na drugo mesto Istočne konferencije, tik iza lidera Bostona.

Zasluge za meteorski uspon pripadaju novom kormilaru Žaku Vonu, koji se od 2016. godine nalazi u sistemu Bruklina gde je sve do početka novembra služio kao pomoćni trener.

Igrom slučaja dobio je priliku za dokazivanje i za kratko vreme (mesec i po) pokazao umešnost da drži pod kontolom svlačionicu, u kojoj su dva superstara - Kevin Durent i Kajri Irving. Jer, "žicu" koju u prethodne tri sezone nije uspeo da pronađe Neš, za samo 20 utakmica jeste nekada 27. pik sa drafta iz 1997.

Napravio je mogućim da dva velika ega funkcionišu bez trzavica i napokon zaliče na kompaktnu celinu kakvu su navijači priželjkivali još od kada su u leto 2019. zajedno stavili paraf na saradnju. Od kada je Von završio igračku karijeru 2009. u San Antoniju, sa kojim je dve godine ranije uzeo šampionski prsten, prihvatio se trenerskog poziva upravo u stručnom štabu Grega Popoviča, gde je proveo dve sezone.

Da li do toga što je "pekao" zanat kod jednog od najvećih trenerskih umova današnjice ili što je kao bivši plejmejker imao sposobnost da do najsitnijih detalja spozna košarkašku igru (uvreženo je mišljenje u svetu košarke da su plejmejkeri najbolji treneri) tek, Von je postepeno gradio trenerski put.

Prvi samostalni posao imao je u Orlandu, gde za tri sezone (2012-2015) nije uspeo da tim odvede u plej-of. Na poziv Kenija Atkinsona je 2016. došao u stručni štab Bruklina, gde je ostao i po Atkinsonovom odlasku marta 2020. godine. Sada, posle četiri godine kao asistent, ima priliku da svojeručno ispiše uspešnu priču.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)