BUDUĆNOST POBEDILA MEGU, ALI... LJubitelje košarke iz Srbije veoma brine jedan detalj

Novosti online

25. 12. 2022. u 18:53

KOŠARKAŠI Budućnosti pobedili su Megu sa 79:66 (19:16, 21:18, 21:18, 18:15) u 12. kolu ABA lige i upisali treći uzastopni trijumf u regionalnom takmičenju.

БУДУЋНОСТ ПОБЕДИЛА МЕГУ, АЛИ... Љубитеље кошарке из Србије веома брине један детаљ

FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

Zasluženo su do trijumfa stigli Podgoričani čija dominacija na ovom susretu se ogleda u tome što je u svoju korist rešila sve četiri četvrtine.

Izabranici Vladimira Jovanovića konstantno su bili u vođstvu, a maksimalna prednost je iznosila +15 - 51:36. Istu razliku domaćin je imao i u jednom delu četvrtog kvartala.

Ono što može da brine navijače Srbije, koju očekuje nastavak kvalifikacija za Mundobasket, ali i sve u timu Budućnosti je povreda Marka Jagodića-Kuridže.

Srbija treba da odigra još dve utakmice, protiv Grčke u gostima 24. februara, a potom kod kuće sa Velikom Britanijom, tri dana kasnije. Imajući u vidu da selektoru Pešiću neće biti na raspolaganju NBA asovi, a po svoj prilici i evroligaški, Jagodić-Kuridža je bio predviđen kao jedan od oslonaca te oslabljene ekipe "orlova" koji tek u završnici kvalifikacija treba da obezbede plasman na Svetsko prvenstvo. Letonija (sa učinkom 7-1) i Grčka (5-3) su to uspele, a poslednji, treći tim koji iz te, grupe I, ide na Mundobasket biće ili Srbija (5-3) ili Belgija (3-5), koja igra u gostima sa otpisanim Britancima, a onda dočekuje takođe eliminisane Turke.

POVREDA Marko Jagodić-Kuridža/FOTO: KK Budućnost/Filip Roganović/ABA liga

Inače, u pomenoj ABA utakmicu, u redovima šampiona Crne Gore najviše se istakao bio je Aleksndar Lazić sa 18 poena, dok su Tre Bel-Hejns, Alfa Kaba i Aleksa Ilić postigli po 10. Kod Mege se najviše istakao Aleksandar Kobzisti sa 15 poena, pratio ga je Danko Branković sa 14.

Budućnost posle ove utakmice ima učinak 8-4, a srpski klub 3-9.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista