"RAZMAŽENI SMO!" Nikola Jokić - Srbin koji je opet zapanjio Amerikance (VIDEO)

Novosti online

29. 11. 2022. u 19:54

NIKOLA Jokić zbog "koronavirus protokola" nije igrao od 14. do 23. novembra, ali povratak na NBA parkete doneo je nove razloge za nevericu onima koji sumnjaju u njegove košarkaške kvalitete. To je potvrdio i na meču Denver - Hjuston.

РАЗМАЖЕНИ СМО! Никола Јокић - Србин који је опет запањио Американце (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Jokić je dvostruki uzastopni osvajač MVP nagrade, koja se dodeljuje najkorisnijem igraču lige, a posle oba priznanja mnogi američki novinari, a naročito navijači onih klubova koji su i sami imali kandidate za prestižno priznanje, omalovažavali su ove podvige srpskog asa.

Ipak, ima i onih drugih.

Novinari iz Kolorada koji svakodnevno prate šta rade Nikola Jokić i Denver, već su se navikli na njegove bravure, ali kada su videli nove - "prenuli" su se.

O tome koliko oni često svedoče fantastičnim potezima srpskog asa, najbolje pokazuje objava američkog novinara portala "DNVR", Harisona Vinda, koji je ovako prokomentarisao briljantnu reakciju NBA MVP-a kada je loptu u letu prihvatio rukom i odmah prosledio saigraču (kog nije ni gledao), kao da je "pobegao" u košarku iz vaterpola:

- Sa večerašnje utakmice: totalno uobičajeno, normalno dodavanje koje je izveo Nikola Jokić. Mi smo razmaženi.

Iz drugog ugla se još bolje vidi kakvu je majstoriju Jokić izveo:

Naravno, nije to bio jedini sjajan potez srpskog košarkaša na utakmici na kojoj je i statistički briljirao:

- Nikola Jokić na poslednje četiri utakmice ima proseke od 30,3 poena, 11 skokova, 8,3 asistencije, 0,8 osvojenih lopti, uz šut od 70,9% za dva poena, 33,3% za tri, te 80,5% sa linije slobodnih bacanja, a sa njim na parketu Denver je dao 51 poen više nego što je primio. Vratio se - poručio je jedan američki Jutjuber.

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023

Nikola Jokić trenutno prosečno ostvaruje 23 poena po NBA meču, uz 9,8 skokova i 8,8 asistencija po odigranoj utakmici. 

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića u četvrtak, u tri sata noću po našem, srednjoevropskom vremenu, čeka novi meč kod kuće protiv Hjustona, a zatim dva gostovanja - u subotu od 1.30 u Atlanti, a već od 21.30 u nedelju u Nju Orleansu. Kratak povratak u Denver je zbog meča protiv Dalasa (sreda, 4), a potom u petak od 4 sledi gostovanje Portlandu pre dve utakmice kod kuće, od tri sata (nedelja 11. decembar - protiv Jute, pa četvrtak 15. decembar - protiv Vašingtona).

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)