SJAJNI UTISCI: Završen 15. memorijal Dragiša Šarić

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

28. 11. 2022. u 16:02

Zrenjaninski legendarni košarkaš i najstariji aktivni igrač na Balkanu, Aleksandar Stevanov, poznat po nadimku Aca Džabar, po tradiciji, kao veteranaki reprezentativac Srbije, učestvovao je na  Memorijalnom  turniru  veterana Dragiša Šarić, u Beogradu.

СЈАЈНИ УТИСЦИ: Завршен 15. меморијал Драгиша Шарић

Memorijalni turnir Dragiša Šarić

   - Utisci su fascinatni, svake godine nas je sve više, učestvovalo je 58 ekipa veteranki i veterana iz Španije, Italije, Tirske i brojnih drugih zemalja širom Evrope, koji su na parket istrčali u čast nekadašnjeg igrača i trenera Partizana - napominje zrenjaninac koji je do svoje 58 godine bio aktivan košarkaš u srpskoligaškom timu iz rodnog grada, čime je oborio rekord i postao jedinstven na Balkanu.
    O legendarnom košarkaškom asu i sjajnom čoveku, govorili su selektor Srbije Svetislav Pešić, Mihovil Nakić, Marija Tonković, Srećko Jarić, Miodrag Marić, Nebojša Zorkić, a osim humanitarne akcije prikupljanja sredstava u akciji za borbu protiv nasilja nad ženama i organizaciji Osvit iz Niša, dodeljene su plakete zahvalnosti za 2022. godinu, koje su između ostalih dobili nekadašnji reprezentativci Sofija Pekić i Mihovil Nakić. 
PREMINUO U PULI 2008. GODINE
    Dragiša Šarić iznenada je preminuo jula 2008. godine na odmoru u Puli. a u to vreme bio je pomoćni trener u Partizanu.Tokom igračke karijere, Šarić je nastupao za Radnik, Ušće, Vojvodinu, Partizan, Profikolor, Honved i Beobanku, dok je poslednju sezonu kao igrač proveo 1999. godine na Islandu. Kao trener radio je u beogradskim Lavovima, Vojvodini, Vizuri, Mega Ishrani i Partizanu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)