KAPA DOLE "GROBARI" I "DELIJE": Navijači večitih u vrhu Evrolige! Partizanovci pomeraju granice, zvezdaši odlični

Tanjug

16. 11. 2022. u 19:55

SRBIJA ove godine ima dva predstavnika u Evroligi, a navijači i Crvene zvezde i Partizana položili su ispit i pokazali zašto je Srbija "zemlja košarke".

КАПА ДОЛЕ ГРОБАРИ И ДЕЛИЈЕ: Навијачи вечитих у врху Евролиге! Партизановци померају границе, звездаши одлични

foto: AP

O tome svedoči i činjenica da su večiti rivali u vrhu po posećenosti navijača na utakmicama najelitnijeg košarkaškog ranga Evrope.

Tri utakmice crno-belih u Areni gledalo je u proseku 16.103 navijača, što znači da je "parni valjak" najgledaniji tim u čitavoj Evroligi.

Drugi na toj listi, ali daleko iza Partizana je Žalgiris čije mečeve je u proseku posmatralo 13.695 gledalaca. Na trećem mestu je Anadolu Efes sa 13.679 navijača.

Po poseti, Crvena zvezda trenutno zauzima deseto mesto, ali treba istaći i da Crveno-beli igraju u znatno manjoj dvorani “Aleksandar Nikolić”, pa njihove utakmice u proseku gleda 7.263 navijača.

Oba srpska predstavnika su ove nedelje domaćini. Crvena zvezda u četvrtak od 19 časova dočekuje ASVEL, dok Partizan dan kasnije od 20.30 igra protiv Makabija.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!