KO BI REKAO: Evo šta se desilo Srbiji na FIBA rang listi posle rane eliminacije "orlova" na Evrobasketu

Novosti online

27. 09. 2022. u 18:43

SRBIJA nije ostvarila rezultat koji je želela na Evropskom prvenstvu u košarci, ali to nije uticalo na najnoviju FIBA rang listu.

КО БИ РЕКАО: Ево шта се десило Србији на ФИБА ранг листи после ране елиминације орлова на Евробаскету

FOTO: FIBA.Basketball

Naša selekcija je Evrobasket završila u osmini finala porazom od Italije, no uprkos tome ostala je na šestoj poziciji na najnovijoj listi.

Prve tri pozicije su ostale nepromenjene - lider je i dalje SAD, zatim sledi Španija, pa Australija. Argentina je na četvrtom mestu i napravila je skok od tri pozicije.

Francuska je pala za jedno mesto, pa je sada peta, dok je Slovenija na sedmoj poziciji nakon što je skliznula za dva koraka. Ovo i ne treba da čudi ako se zna da su "zmajčeki" ispali u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Poljske, a bili su branioci trofeja.

Listu do desetog mesta redom popunjavaju selekcije Litvanije, Grčke i Italije. Vredi spomenuti i da je napredak od šest pozicija ostvarila Crna Gora koja se sada nalazi na 18. mestu FIBA rang liste.

Podsetimo, naredni izazov za "orlove" su kavlifikacije za Svetsko prvenstvo. Srbija 10. novembra gostuje Velikoj Britaniji.

BONUS VIDEO: Nemanja Nedović o povratku u Zvezdu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)