SENZACIJA NIJE BILA DALEKO: Ekipa koju je Srbija pobedila sa 27 razlike ostala bez medalje na Evrobasketu u finišu meča za treće mesto

Novosti online

18. 09. 2022. u 19:04

EVROPSKO prvenstvo u košarci je došlo do poslednjeg dana završnice, a pretposlednja utakmica donela je odgovor na pitanje ko je zauzeo treće mesto.

СЕНЗАЦИЈА НИЈЕ БИЛА ДАЛЕКО: Екипа коју је Србија победила са 27 разлике остала без медаље на Евробаскету у финишу меча за треће место

FOTO: FIBA.Basketball

U duelu poraženih polufinalista, Nemačka je savladala Poljsku sa 82:69.

Podsetimo, Srbija, koja je doživela šokantan poraz od Italije u osmini finala,  savladala je u grupnoj fazi Poljake sa čak 27 poena razlike (96:69), ali je ta selekcija potom dogurala do dva meča koja su je vodila ka pobedničkom postolju.

U polufinalu je doživela veoma bolan poraz od Francuske, da je u utakmici za treće mesto parirala Nemačkoj u Berlinu. I to prilično impresivnim izdanjem u drugom poluvrmenu.

"Panceri" su u prve dve deonice izgradili 15 poena prednosti, a uporni Poljaci su uspeli da u četvrtoj četvrtini dođu do 59:59.

Ne i dalje od toga.

Nedugo zatim, od trenutka kada je rezultat glasio 65:64, Nemci su u 36. i 37. minutu napravili seriju od 8:0 i rešili pitanje pobednika.

Predvodili su ih Denis Šreder sa 26 poena (uz šest asistencija ali i čak oam izgubljenih lopti), Johanes Foigtman sa 14 poena, devet skokova i šest asistencija, te mlada NBA nada Franc Vagner koji je uz osam datih poena i po četiri skoka i asistencije imao najveći "plus/minus faktor" u ekipi - s njim na parketu je Nemačka dala 21 poen više nego što je primila.

Kod Poljaka su bolji od ostalih bili Mihal Sokolovski (18 poena), Jakub Garbac (12) i Sloter (10), dok je Ponitka zaustavljen na samo devet poena, te dva skoka i jednoj asistenciji a, podsetimo, u senzacionalnoj pobedi nad Slovenijom u četvrtfinalu ostvario je tripl-dabl.

Podsetimo, u meču za titulu od 20.30 igraju Španija i Francuska.

BONUS VIDEO: Trening Pešićevih "orlova" tokom Evropskog prvenstva u košarci

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju