REŠENA JOŠ JEDNA DILEMA: Iz grupe u kojoj je Srbija, bez nokaut faze ostala reprezentacija koja je Evrobasket počela sa dve pobede

Novosti online

08. 09. 2022. u 19:51

KOŠARKAŠKA reprezentacija Češke poslednja je iz grupe D, u kojoj je i Srbija, izborila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva.

РЕШЕНА ЈОШ ЈЕДНА ДИЛЕМА: Из групе у којој је Србија, без нокаут фазе остала репрезентација која је Евробаскет почела са две победе

FOTO: FIBA.Basketball

Česi i Izraelci su u međusobom duelu odlučivali ko će biti četvrti u grupi, a domaćin je u Pragu trijumfovao sa 88:77.

Izrael je samo n apočetku imao malu prednost, od tri poena razlike, Češa se potom razigrala, stvorila i +19, pre nego što je početkom četvrte deonice odolela poslednjem jurišu rivala.

Vojteh Hruban sa 25 poena, Jan Veseli sa 16 i oporavljeni Tomaš Satoranski sa 14 poena (ali i 11 asistencija, te osam skokova!), predvodili su Češku do ove veoma važne pobede.

Sa druge strane, u poraženoj ekipi Izraela, koja je Evrobasket počela pobedama nad Finskom i Holandijom, istakao se trio Jam Madar (16 poena) - Tomer Ginat (15) - Deni Avdija (12, uz 11 asistencija i osam skokova).

Češka će u prvoj rundi nokaut faze Evropskog prvenstva igrati sa pobednikom grupe C, Grčkom.

Podsetimo, postoje veliki izgledi da će Srbija igrati protiv Italije u osmini finala nakon što je Hrvatska pobedila Ukrajinu.

Meč za prvo mesto u grupi D između Srbije i Poljske možete pratiti uživo na portalu Novosti

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove