SIN ZVEZDINE LEGENDE ZABLISTAO NA EVROBASKETU: Dosad najluđi meč prvenstva odigrali su Izrael i Finska

Č. V.

02. 09. 2022. u 16:10

KOŠARKAŠI Izraela i Finske koji se nalaze u grupi D sa Srbijom otvorili su današnji dan na Evropskom prvenstvu. Na kraju se radovala selekcija koju sa klupe predvodi Gaj Gudes, pošto je slavila sa 89:87.

СИН ЗВЕЗДИНЕ ЛЕГЕНДЕ ЗАБЛИСТАО НА ЕВРОБАСКЕТУ: Досад најлуђи меч првенства одиграли су Израел и Финска

FOTO: FIBA.Basketball

Izabranici Lasija Tuovija su odlično otvorili meč i predvođeni sjajnim Laurijem Markanenom su posle 10 minuta igre stekli dvocifrenu prednost - 16:27.

Brzo se konsolidovao Izrael, pojačao je igru u odbranu, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom - 40:40.

Drugo poluvreme bilo je dosta neizvesnije, a u ključnim trenucima loptu u ruke su uzimali NBA asovi Markanen na jednoj i Deni Avdija na drugoj strani. Pokazali su o kakvim majstorima igre pod obručima se radi.

Koliko je meč bio uzbudljiv i neizvestan pokazuje i to da je rešen tek posle produžetka. U dodatnih pet minuta obe reprezentacije su se mučile na početku, ali u završnici je Izrael bio bolji i pobedom je počeo šampionat Evrope. Ovaj interesantan duel trajao je duže od dva sata.

Upravo je Avdija, sin legendarnog košarkaša Crvene zvezde Zufera, odigrao sjajan meč, zabeležio je dabl-dabl učinak - 23 poena i 15 skokova. Njega je u selekciji Izraela pratio Tomer Ginat sa 13 poena.

Na drugoj strani igrač Klivlenda je meč završio sa 33 poena i 11 uhvaćenih lopti, dok je Aleksander Madsen brojao do 13.

Naredni meč u ovoj grupi igraju domaćin Češka i Poljska od 17.30. Srbija se sastaje sa Holandijom od 21 sat.

Grupa D, 1. kolo

Izrael - Finska 89:87 (posle produžetka)

Češka - Poljska (17.30)
Srbija - Holandija (21)

 

BONUS VIDEO: Novak Đoković u društvu Željka Obradovića na meču košarkaša Srbije i Grčke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost