NIKOLA JOKIĆ I DENVER U ŠOKU: Košarkaš Nagetsa slomio nogu, hitno operisan

Novosti online

30. 07. 2022. u 16:59

U novu NBA sezonu Denver Nagetsi, koje predvodi MVP lige Nikola Jokić, ulaze pojačani, ali bez jednog od igrača na koga se računalo.

НИКОЛА ЈОКИЋ И ДЕНВЕР У ШОКУ: Кошаркаш Нагетса сломио ногу, хитно оперисан

FOTO: Tanjug/AP

Klub iz Kolorada je nedavno angažovao na "dvojnu registraciju" (s pravom nastupa u NBA ligi do plej-ofa, kao i u Razvojnoj ligi) vrlo talentovanog Kolina Gilespija, a on je doživeo veliki peh.

Kako su Nagetsi saopštili danas, Gilespi je "ranije tokom ove sedmice doživeo frakturu noge".

Iako se ne otkrivaju detalji kako je do ovog preloma kosti/ju došlo, klub je u kratkom saopštenju za javnost istakao da je njihov mladi igrač sinoć operisan u Filadelfiji te da će "do daljnjeg biti van tima, a javnost će o toku oporavka biti obaveštavana kada za to bude bilo potrebe".

Kolin Gilespi nije izabran na ovogodišnjem draftu, ali ga je Denver odmah potom pozvao u svoje jato.

U pitanju je jedan od najboljih košarkaša u novijoj istoriji univerziteta Viljanova, gde je plenio borbenim duhom i lojalnošću. Bek je, ima 23 godine i visok je 191 centimetar.

Kao plejmejker Viljanove, gde je počeo da studira 2017, postao je univerzitetski šampion Sjedinjenih Američkih Država 2018.

U svojoj poslednjoj, petoj godini studija, ostvarivao je proseke od 15,6 poena po meču, 3,9 skokova, 3,3 asistencije i jedne osvojene lopte za oko 34 minuta nastupa po takmičarskoj utakmici.

Pojačanja Denver Nagetsa

Podsetimo, uz njega i mlade nade Kristijana Brauna, Pejtona Votsona i Ismaela Kamagatea, Nagetsi su ovog leta doveli i znajačna iskusna pojačanja, pre svega u vidu Kentaviusa Koldvela Poupa, Brusa Brauna, Iša Smita i Deandrea Džordana.

Ekipa iz Kolorada željno očekuje i takmičarski povratak druge zvezde kluba, Džamala Mareja, i to posle više od godinu dana pauze zbog teške povrede ligamenata kolena, ali i Majkla Portera juniora, 24-godišnjeg sjajnog šutera koji je skoro celu prošlu sezonu propustio zbog problema s leđima, koji su ga mučili i tokom studentskih dana.

Kad počinje nova sezona NBA lige?

Nova NBA sezona, 2022/2023 počinje 18. oktobra, a ligaški deo nadmetanja zaršiće se 9. aprila. Ol-star utakmica je zakazana za 19. februar 2023. u Solt Lejk Sitiju, a početak plej-ofa za 15. april.

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!