IGRAČ PARTIZANA NERVIRAO SVE(T): Kako je Dante Egzum svojevremeno postao najomraženiji ruki u NBA (VIDEO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

16. 07. 2022. u 14:32

DANTE Egzum novi je košarkaš Partizana, ta vest odjeknula je kao bomba, a mnogi ne znaju da je bio glavni antagonista u popularnoj video igri.

ИГРАЧ ПАРТИЗАНА НЕРВИРАО СВЕ(Т): Како је Данте Егзум својевремено постао најомраженији руки у НБА (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Dante Egzum je peti Australijanac u dresu Partizana, pre njega crno-beli dres nosili su Aleks Marić, Nejtan Džavaj, Tom Vilson i Džok Lendejl.

Ipak, Egzum dolazi kao jedno od najzvučnijih pojačanja u poslednjim sezonama. Zato su od njega očekivanja velika.

Momak rođen u Melburnu 1995. godine, na draftu 2014. godine odabran je kao peti pik u prvoj rundi od strane Juta Džeza. Takođe je nastupao u Klivlendu, a prvi evropski klub bio mu je Barselona.

Za Partizan zna od svoje 15. godine.

- Pričao sam sa dosta ljudi o navijačima. Ali, prvi nisu bili ni Najdžel Vilijams-Gos ni Džok Lendejl. Bilo je to kad sam imao 15 ili 16 godina. Jedan saigrač u kampu je bio iz Srbije, obožava srpsku košarku, pričao mi je kako ne postoji ništa slično u Australiji ni Americi. Tada sam prvi put čuo za navijače Partizana. Potom sam više čuo kada je Lendejl došao u Partizan. Uzbuđen sam i jedva čekam da osetim tu atmosferu na prvoj evroligaškoj utakmici. Video sam i čuo koliko su strastveni, rekao je za zvanični sajt kluba.

Sudbina je ipak htela da sa bivšim Partizanovcem Džokom Lendejlom nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Olimpijske igre bile su neverovatno iskustvo, igrali smo protiv mnogih evropskih timova, to mi je pomogl oda se upoznam sa evropskom košarkom. Igrali smo sa Nemačkom, Italijom, Slovenijom, naučio sam dosta o tom stilu. Posle tog meča za bronzu rekli su mi da je svaki meč u Evroligi takav i poverovao sam im. Uverio sam se to i sam, svaki meč je važan, fizički je naporan. Zato je podrška navijača kod kuće važna.

Egzum zvezda video igre

Egzum je u prvoj NBA sezoni bio antagonista najpopularnije košarkaške simulacije "NBA 2K", gde je glumio rivala avataru kojeg kontroliše igrač. U popularnom modu "MyCareer" lik koga kreirate pokušava da postane NBA zvezda, a na putu vam stoji upravo novi košarkaš Partizana sa kojim razmenjujete uvrede i udarce tokom sezone.

Ova igrica ostaće upamćena po jako lošim glavosnim glumcima koji su obeležili sezonu, ali to nije uticalo na prodaju igrice. Egzum je mnogim igračima bio omraženi lik. Zavisno od toga da li pobedite Australijanca ili izgubite od ruki rivala, zavisi i scena koju igrač vidi, a kako je sve to izgledalo pogledajte u nastavku:

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis