NEKA SE SPREMI NBA: Sinovi Šakila Onila i Skotija Pipena zajedno u Lejkersima (VIDEO)

Novosti online

25. 06. 2022. u 16:39

KOŠARKAŠKI klub Los Anđeles Lejkersi su zbog "trejda" za Entonija Dejvisa, ostali bez skoro svih izbora na draftu u bližoj budućnosti. Pa su tako i ovogodišnju generaciju dočekali bez prava na izbor, ali ipak su završili sa tri nova mlada igrača koja niko nije odabrao, među kojima i sinovima NBA legendi Šakila Onila i Skotija Pipena.

НЕКА СЕ СПРЕМИ НБА: Синови Шакила Онила и Скотија Пипена заједно у Лејкерсима (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Šerif Onil i Skoti Pipen mlađi nisu čuli svoje ime sa razglasa u noći drafta, te su nakon izbora ostali slobodni igrači, a iz Los Anđelesa su brzo reagovali i angažovali dvojicu košarkaša.


Pipenu su dali "dvosmerni ugovor", što znači da ga nameravaju zadržati u proširenom kadru za narednu sezonu, kao jednog od dvojice igrača koji će igrati za njihovu filijalu u Razvojnoj ligi, a po potrebi će ga zvati u prvi sastav. Onil je pak dobio ugovor samo za Letnju ligu, na kojoj će imati priliku pokazati šta zna i izboriti se za nastavak saradnje.


Šekov sin ima 22 godine i centar je kao i slavni otac, ali s 211 cm i oko 100 kg nije ni blizu tako fizički dominantan. Proveo je četiri godine na koledžu, ali prvu sezonu  je propustio zbog problema sa srcem. 


Mlađi Pipen, sin prvog pomoćnika Majkla Džordana u pohodu na šest NBA titula 90-ih godina, ima nešto bolje reference za NBA ligu. Ima 21 godinu, u dve od tri sezone na univerzitetu Vanderbilt postizao je više od 20 poena po utakmici, dokazan je strelac i kvalitetan defenzivac. Međutim, njegov je problem visina od samo 185 cm, koja ga limitira na poziciji plejmejkera, a razigravačke sposobnosti su mu ozbiljna mana.

BONUS VIDEO: Bjelica slavi NBA titulu
 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!