PARTIZAN KAŽNJEN, OBRADOVIĆ SUSPENDOVAN: Zvanično saopštenje iz KLS-a

Novosti online

20. 06. 2022. u 13:39

KOŠARKAŠKA liga Srbije zvanično je saopštila kazne za Partizan zbog neigranja plej-ofa Superlige Srbije.

ПАРТИЗАН КАЖЊЕН, ОБРАДОВИЋ СУСПЕНДОВАН: Званично саопштење из КЛС-а

FOTO: M. Vukadinović

Iz tog razloga iz kancelarije lige je naglašeno da se klub iz Humske kažnjava novčano zbog neigranja meča polufinala sa FMP Železnikom, dok je Željko Obradović kažnjen suspenzijom na četiri meča u KLS.

U nastavku prenosimo kompletno saopštenje lige po stavkama:

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 600.000 dinara iz razloga što je odbio da odigra utakmicu u skladu sa članom 52 tačka E 2 Disciplinskog pravilnika 2020.

- Treneru KK PARTIZAN Željku Obradoviću izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti trenera na četiri naredne utakmice takmičenja KLS.

 -Službenom predstavniku KK PARTIZAN Karavesović Duletu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti službenog predstavnika na četiri naredne utakmice takmičenja KLS.

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 1.200.000 dinara zbog narušavanja ugleda KLS (član 16 i 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

 -Odgovornom licu u KK PARTIZAN Kijanović Dejanu izriče se disciplinska mera zabrane vršenja dužnosti u trajanju od 6 meseci u okviru takmičenja KLS (član 55 Disciplinskog pravilnika 2020).

- KK PARTIZAN izriče se novčana kazna u iznosu od 12.000 dinara zbog nedostavljanja dokumentacije kancelariji lige (čl. 52 tačka A 1.2 Disciplinskog pravilnika 2020).

- Predsedniku udruženja i Direktoru takmičenja ukazujem na Statut UKKLS, a posebno član 18 koji definiše uslove i načine za prestanak ili sticanje članstva u UKKLS s obzirom na saopšenje i stav KK PARTIZAN NIS, te predlažem da se Predsedništvo UKKLS kao nadležan organ udruženja izjasni o statusu KK PARTIZAN u što kraćem roku, a sve u skladu sa važećim aktima UKKLS, KSS I FIBA. O eventulanim odlukama obavestiti Upravni odbor KSS u vezi sa Pravilnikom o takmičenju KSS, posebno član 36 i druge akte KSS koji se odnose na konkretan slučaj.

BONUS VIDEO: Sve spremno za proslavu 30 godina od kada je KK Partizan postao šampion Evrope

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DŽEJMS NESTRPLJIV! NBA legenda jedva čeka da počne