VLADA JOVANOVIĆ NAPUSTIO MEGU: Ponosan sam jer je mnogo igrača otišlo na viši nivo

Novosti online

14. 06. 2022. u 21:10

MEGA će u narednu sezonu ući sa novim trenerom. Dosadašnji strateg Vladimir Jovanović napustio je ekipu posle poraza u polufinalu KLS-a od Crvene zvezde sa 2-1 u seriji.

ВЛАДА ЈОВАНОВИЋ НАПУСТИО МЕГУ: Поносан сам јер је много играча отишло на виши ниво

FOTO: Mega basket/Dragana Stjepanović/ABA liga

Crveno-beli su slavili u majstorici sa 88:66 i na taj način izborili finale u kome će igrati protiv FMP-a, a trener Mege se na konferenciji posle meča oprostio od kluba.

- Čestitao bih mojim momcima na dugačkoj i komplikovanoj sezoni. Imali smo dosta problema sa povredama i kovidom, dobro smo završili sezonu u svim takmičenjima. Posle svega mogu da budem zadovoljan. Hvala svima, igračima i klubu na šansi - rekao je Jovanović.

Mladi tim Mege nije mogao da napravi još jedno iznanađenje i slavi u trećoj utakmici.

- Nije bilo nimalo svežine, već u drugoj četvrtini se videla razlika u kvalitetu, pogotovo sa Kalinićem koji je doneo svežinu i kvalitet.

"Želeli smo da pobedimo svaku utakmicu"

Dosta se polemisalo u javnosti da ova ekipa nema ambicije da pobeđuje i beleži sjajne rezultate.

- Ko god je imao želju da dođe i vidi moje treninge od mladih trenera i novinara, mogao je da vidim kako se ophodim prema igračima posle poraza. Nikada nismo igrali bez ambicija, nikada niko nije rekao da ne moramo da pobeđujemo utakmice. Mi smo radili jako cele sezone i svakog dana da bismo napredovali i podizali kvalitet. Uvek smo želeli da dobijemo svaku utakmicu. Nisam trener koji se hvata za neke stvari, neću da tražim alibi priče, meni je drago što smo imali mogućnost da igramo sa mladim timom, dodatno podmlađenim u ovim utakmicama.

Nakon dve sezone odlazi iz Mege, ali otkrio je šta mu najveće zadovoljstvo iz tog perioda.

- Znam gde sam došao, bio sam tri godine u Rusiji, posle toga sam bio u Kini i Japanu... Radio sam više od 15 godina u Partizanu... Radio sam ovde iz istih razloga kao u Partizanu. Bio je to veliki izazov za mene. Mnogi su dolazili i odlazili, uglavnom svi na viši nivo. Ono sa čime sam zadovoljan, jeste to što sam mogao da radim svoj posao i podižem ovu ekipu. Svaki dan smo dolazili sa željom da napredujemo, momci su iz meseca u mesec bili sve bolji i to me čini srećnim. Trenerski, u izvornom smislu, sam zadovoljan. Ovo je posao koji zahteva mentalni rad od 12, pa i više sati. Zahvaljujem se celom klubu, stručnom štabu, svim ljudima sa kojima sa radio - zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO: Uručivanje šampionskih prstenova košarkašima Crvene zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)