NOVO RUHO SRPSKIH KOŠARKAŠKIH MAĐIONIČARA : KSS predstavio treću potencijalnu garnituru dresova (FOTO)

Novosti online

09. 06. 2022. u 18:34

KOŠARKAŠKU reprezentaciju Srbije očekuju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, a potom i učešće na Evrobasketu. Odlučeno je da se uradi dizajn novog dresa, povodom jubileja "100 godina košarke u Srbiji". Košarkaški savez Srbije danas je objavio treću soluciju za novu garnituru dresova reprezentacije naše zemlje u seniorskim konkurencijama.

НОВО РУХО СРПСКИХ КОШАРКАШКИХ МАЂИОНИЧАРА : КСС представио трећу потенцијалну гарнитуру дресова  (ФОТО)

Foto arhiva VN

Nakon što su reprezentovane dve opcije za novo ruho košarkaških mađioničara iz Srbije, ovog jutra obelodanjena je i potencijalna treća opcija. Baš kao i prethodne verzije i na ovoj dominiraju plave boje, što je naišlo na negodovanje velikog broja ljubitlja košarke, koji smatraju da bi boje trebale biti crvene.

Juče su predstavljene dve garniture klasičnih dresova, uz još jednu dodatnu, sa rukavima. Oprema je plava, odnosno bela, a specifičnost je print sa ispisanim gradovima i godinama u kojima su naše seniorske selekcije u ženskoj, muškoj i muškoj 3-na-3 konkurenciji osvajale zlatne medalje!

Prva garnitura je predstavljena pre dva dana sa predložene dve nijanse plave, o kojima će se tek raspravljati ukoliko se odabere ovaj dres. 

Srbija naredni meč u kvalifikacijama za Mundobasket igra protiv Letonije u Rigi 30. juna, dok 3. jula dočekuje Belgiju u niškom "Čairu".

Podsetimo, "orlovi" su prvi u grupi sa učinkom 3-1, koliko ima i Letonija. Belgija je na 2-2, a Slovačka 0-4.

BONUS VIDEO: Uručivanje šampionskih prstenova košarkašima Crvene zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili