PRESEDAN U KLS: Partizan u Srpskoj ligi? Kako će ta odluka biti primenjena u praksi?

A. Ilić

09. 06. 2022. u 17:34

KOŠARKAŠKI klub Partizan odlučio je da se ne takmiči u Superligi Srbije.

ПРЕСЕДАН У КЛС: Партизан у Српској лиги? Како ће та одлука бити примењена у пракси?

FOTO: M. Vukadinović

Košarkaški klub Partizan odustao je od učešća u Superligi Srbije, a propozicije kažu da bi mogao naredne sezone da igra Srpsku ligu zbog današnje odluke da ne učestvuje u završnici Superlige Srbije.

Prema članu 36 pravilnika o takmičenju KS Srbije imeđu ostalog stoji:

- Klub koji istupi, odnosno odustane od već započetog takmičenja (posle žrebanja takmičarskih brojeva za sezonu) ili bude isključen iz takmičenja tokom sezone (pre završetka takmičenja) u skladu sa ovim Pravilnikom i propozicijama takmičenja, u sledećoj takmičarskoj sezoni može učestvovati u dva stepena nižem takmičenju od onog iz kog je istupio, odnosno isključen.

Pravila su tu, ali nije baš najjasnije kako će se ona primeniti na Partizan, ekipu koja ne učestvuje u KLS, već samo u završnoj superligi, a tokom sezone igraju u Evrokupu i regionalnoj ABA ligi.

Kao i mnogo godina do sada Superliga Srbije u košarci obavijena je velom misterije i čudnih dešavanja, tako je svojevremeno igrač kažnjavan zbog toga što nosi šarene patike, trener zbog skidanja sakoa, bilo je sezona za koje se nije znalo ni kada će početi, a još manje kada će se završavati.

Tako i danas, imamo situaciju da nije uopšte jasno da li je FMP ovom odlukom Partizana dobio direktno mesto u finalu, ili će mesto crno-belih popuniti neki drugi tim.

Podsetimo, KLS i Superliga Srbije nisu u ingerenciji Košarkaškog saveza Srbije, te samostalno donose odluke.

BONUS VIDEO: Parni valjak u Humskoj

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri