JOKIĆ IM NAPRAVIO PROBLEME: NBA liga menja pravila u korist DŽoela Embida

Novosti online

03. 06. 2022. u 17:39

KOMESAR NBA lige, Adam Silver, razmatra promene u sistemu glasanja, posebno kada su u pitanju "OL-NBA" postave.

ЈОКИЋ ИМ НАПРАВИО ПРОБЛЕМЕ: НБА лига мења правила у корист Џоела Ембида

Tanjug

Silver je priznao neslaganje između glasanja za različite nagrade. Posebno u slučaju Džoela Embida koji je bio drugi u trci za MVP nagradu iza našeg Nikole Jokića, dok se u glasanju za najbolju postavu lige nije našao u prvoj petorci.

- Što se tiče odluke za "OL-NBA", dosta se razmatra da li treba da se bira ukupno pet najboljih igrača nevezano za poziciju ili da biranje bude po mestu na kom igraju. Mislim da smo liga koja se sve više kretala ka košarci bez pozicija, dok trenutni sistem može rezultirati nekim nejednakostima na osnovu slučajnosti kakva je pozicija na kojoj igrate - rekao je prvi čovek najjače košarkaške lige na svetu, a prenosi ugledni "Atletik".


Ovo bi značilo, ako se sistem glasanja promeni, da bi u idealnoj postavi lige moglo da se nađe pet košarkaša koji igraju centra na primer. Dok se do sada biralo prema pozicijama, najbolji plej, bek, krilo, krilni centar i centar činili su prvu NBA petorku.
 


Ove godine u najboljoj postavi su se našli Luka Dončić, Devin Buker, Dejson Tejtum, Janis Adetokumbo i Nikola Jokić.

Ovakva selekcija izazvala je dosta polemike, jer u najboljih pet nije bilo Embida zato što igra na istoj poziciji kao i naš "Džoker", iako je Kamerunac bio drugi u glasanju za najkorisnijeg igrača lige.

BONUS VIDEO: Fotografija MVP Jokića na Geneks kuli
 
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)