DOJAVA O BOMBI NA FAJNAL-FORU U ARENI? "Živimo sa tim, ako se desi..."

Novosti online

19. 05. 2022. u 13:51

BEOGRAD je spreman za završni turnir Evrolige u košarci - Fajnal-for, iako je prethodnih dana bio na meti lažnih dojava o bombama na brojnim lokacijama, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ДОЈАВА О БОМБИ НА ФАЈНАЛ-ФОРУ У АРЕНИ? Живимо са тим, ако се деси...

Foto arhiva VN

- Živimo s tim, a u slučaju da se desi tokom Fajnal-fora, mislim da ćemo i to efikasno rešiti - rekao je Vesić.

On je izjavio da je procedura jasna i da policija proverava svaku od tih dojava, navodeći da je ovo neka vrsta psihološkog, specijalnog rata i da je jasno da se mi nalazimo u toj vrsti pritiska.

- U Arenu ne može da se uđe bez kontradiverzionog pregleda, niko ne može ni da priđe objektu i sprovode se najstrože bezbednosne mere, tako da će i ovo takmičenje, kao i sve drugo, biti bezbedno - rekao je Vesić za Juronjuz.

Pojasnio je da postoje precizne zakonske procedure u slučaju dojave bombe, čega se pridržava i o čemu odlučuje policija.

Naveo je da su zbog Fajnal-fora u Beogradu kapaciteti puni, bilo da je reč o hotelima ili privatnom smeštaju, a da se kapaciteti popunjavaju i u Novom Sadu, što, dodao je, znači da i drugi gradovi imaju korist od toga.

- Strancima je prodato 18.000 karata i kod nas će biti najmanje četiri dana, a ako se zna da prosečan turista troši 300 evra dnevno, mada ovi gosti troše i više, procena je da ćemo kao grad zaraditi između 25 i 30 miliona evra - istakao je Vesić i dodao da pod time podrazumeva zaradu hotela, ugostitelja, onih koji prodaju suvenire, tržnih centara.

Naveo je da su zbog toga ovakvi događaji važni i da je Grad platio dva miliona evra licencu da dobije ovo takmičenje, te napomenuo da će direktan prenos biti u više od 70 zemalja sveta, dok će više desetina država utakmice odloženo prenositi, a na početku svakog prenosa prikazuje se kratak spot o Beogradu.

Zamenik gradonačelnika podsetio je na izuzetno povoljnu situaciju sa koronavirusom kod nas i da su epidemiološke mere ukinute, što, kako kaže, Berlin nije mogao da garantuje, zbog čega je Beograd i dobio organizaciju Fajnal-fora, navodi se u saopštenju Beoinfo.

BONUS VIDEO: OVO JE NAŠ NBA MVP: Nikola Jokić ušao u istoriju, a hteo je da bude nešto drugo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RETKO GA VIĐAMO: Ana Ivanović objavila sliku sa ocem - uz emotivnu poruku za rođendan (FOTO)