NIKOLA JOKIĆ PRED ČUDESNIM PODVIGOM! Ako stvarno opet dobije MVP nagradu, kao što su procurili glasovi, Srbin ulazi u NBA istoriju

G. K.

13. 04. 2022. u 16:01

PROCURILI glasovi pripadnika "sedme sile" otkrivaju mogući epilog trke za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, prema kojem trenutno ubedljivo vodi Nikola Jokić u odnosu na glavne konkurente - Džoela Embida iz Filadelfije i Janisa Adetokumba iz Milvokija.

НИКОЛА ЈОКИЋ ПРЕД ЧУДЕСНИМ ПОДВИГОМ! Ако стварно опет добије МВП награду, као што су процурили гласови, Србин улази у НБА историју

Foto: AP

Do sada je potvrđeno da je 25 američkih novinara glasalo, a čak 17 njih je centru Denvera dodelilo prvo mesto, što Somborcu daje prednost - 203 poena u odnosu na 146, koliko ima Embid kao prvi pratilac.

Ovo je pak tek polovina glasača, tako da ne bi trebalo da se prerano otvara šampanjac, ali ukoliko se početkom juna dogodi da popularni Džoker bude uistinu ovogodišnji laureat, postaće tek 13. igrač u istoriji lige koji je odbranio naslov.

Poslednji kome je to pošlo za rukom je grčki superstar Janis Adetokumbo, koji je u sezonama 2018/2019. i 2019/2020. poneo laskavo priznanje. Prvi koji je to uspeo da postigne jeste čuveni as Boston Seltiksa Bil Rasel, koji je početkom šezdesetih godina prošlog veka bio dvostruki uzastopni MVP ligaškog dela. Uz njega i Janisa, na toj elitnoj listi se nalaze imena nekih od najvećih, kao što su: Vilt Čemberlen, Karim Abdul-Džabar, Mozes Meloun, Leri Bird, Majkl Džordan, Medžik Džonson, Tim Dankan, Stiv Neš, Lebron Džejms i Stef Kari. U kakvom društvu bi se našao Jokić!

Džoel Embid i Nikola Jokić / FOTO: Tanjug/AP

Iako je kamerunski centar imao mnogo glasniju medijsku "predizbornu" kampanju, nema nikakve sumnje da dosta čvršće argumente poseduje srpski igrač. U ovoj sezoni je ne samo dodatno povećao svoju ličnu statistiku, već je postao prvi igrač koji je u jednoj takmičarskoj godini sakupio 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija. Uz to je praktično sve vreme igrao bez povređenih Džamala Mareja i Majkl Portera Juniora, svoja dva najbolja saigrača.


Jedino što "bode oči" jeste činjenica da su Nagetsi ligaški deo završili kao šestoplasirani, dok su lani zauzeli treću poziciju na Zapadu. 

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta čeka Denver nagetse - raspored NBA plej-ofa

Podsetimo, ekipa iz Kolorada, predvođena Nikolom Jokićem, sa učinkom 48-34 zauzela je  pomenuto šesto mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige i u prvoj rundi plej-ofa igraće protiv trećeplasiranih Golden Stej voriorsa.

"Ratnici" će u nedelju, 17. aprila, biti domaćini prvog meča, u 3.30 po našem, srednjoevropskom vremenu.

Ovolika pauza između poslednjeg ligaškog nastupa Nagetsa i prvog meča u doigravanju nije samo da bi se ekipe odmorile, već i da bi se u međuvremenu ekipe koje su u obe konferencije završile prvi deo prvenstva od sedmog do 10. mesta nadmetale u tzv. "plej-in turniru".

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati