CEO SVET ČEKA OVO: Nikola Jokić i utakmica koju će svi večno pamtiti

Novosti online

07. 04. 2022. u 21:00

NIJE više vest da Nikola Jokić na svojim plećima nosi Denver Nagetse, ali sada je Srbin ponovo došao u žižu javnosti i to zbog toga što je još jednom na pragu da ispiše istoriju. Prva od dve prilike za to je meč protiv Memfisa i nema sumnje da će mnogi taj duel pratiti, zbog prilike za nesvakidašnje ostvarenje u izvođenju srpskog asa.

ЦЕО СВЕТ ЧЕКА ОВО: Никола Јокић и утакмица коју ће сви вечно памтити

FOTO: AP

Podsetimo, Nagetsima za direktan plasman u plej-of nedostaje jedna pobeda u poslednja dva duela, a Nikola Jokić ima i ličnu motivaciju da još jednom pokori NBA ligu i pruži nadljudske partije, baš kakve pruža u proteklim nedeljama.

Naime, srpskog košarkaša deli samo 31 poen od ulaska u istoriju NBA lige.

U slučaju da ih postigne, postaće prvi košarkaš koji je uspeo da jednu sezonu završi sa najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

Foto AP

Nikola je u ovom trenutku jako blizu tog učinka - upisao je 1.969 poena, 1.003 skoka i 578 asistencija. Zanimljivo je da velikani NBA lige poput Oskara Robertsona, Rasela Vestbruka, Šakila O'Nila i mnogih drugih to nisu uspeli da urade, a Srbin sada ima izglednu priliku da još jednom zlatnim slovima svoje ime upiše u knjige istorije NBA lige.

Nikola Jokić - nestvarna NBA statistika

Centar Denvera je glavni kandidat za novu MVP nagradu. Ima neverovatan prosek - 27 poena po utakmici, uz 13,7 skokova po takmičarskom nastupu i 7,9 asistencija.

Zanimljivo je da je u prethodnoj sezoni, kada je osvojio MVP nagradu bio nešto lošiji tada je u proseku beležio  26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču.

 

Denver nagetsi - raspored i stanje na NBA tabeli

Nagetsi sledeći meč igraju u petak, protivnik je ekipa Memfisa, a duel se igra u tri sata iza ponoći, po srednjoevropskom vremenu.

Tim Majka Melouna ima učinak  47-33, trenutno se nalaze Nagetsi na šestoj poziciji Zapadne konferencije, a rival je drugoplasirani na zapadu sa 55-24.

AP Photo/Steve Dykes

Iza Denvera je Minesota, sedma, sa 45-35 i jedino je dve pobede, te dva poraza Nagetsa od kojih je bolja u međusobnim utakmicama, vode direktno u plej-of.

Ako Jokić ne "dogura" do 31 poena protiv Memfisa, priliku da uđe u istoriju na pomenuti način imaće u ponedeljak od 3.30 na gostovanju Los Anđeles Lejkersima, koje je nedavno "nokautirao", a koji su u međuvremenu ostali bez šansi i za plej-in.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!