RATNIČKI NA "VORIORSE" Albin stil podseća na Golden Stejt, Sikma je apsolutni lider

V. PRERADOVIĆ

25. 03. 2022. u 10:30

SVAKA od preostale četiri utakmice Crvene zvezde u regularnom delu Evrolige predstavlja malo finale za pohod na plej-of.

РАТНИЧКИ НА ВОРИОРСЕ Албин стил подсећа на Голден Стејт, Сикма је апсолутни лидер

Foto: EPA

U prvoj, večeras (20.00) protiv Albe u berlinskoj "Mercedes benc areni", treneru Dejanu Radonjiću nedostajaće udarni defanzivni bekovski tandem - Ostin Holins i Branko Lazić.

- U Berlin idemo značajno oslabljeni, da damo sve od sebe sa timom koji nam je na raspolaganju. Svesni smo kvaliteta protivnika i da je za pobedu potrebno da izvučemo sve iz sebe - kaže Radonjić, uz konstataciju da su "albatrosi" u ubedljivoj pobedi nad crveno-belima u Beogradu (78:63) odigrali jedan od najboljih mečeva u sezoni.

- Tada su nas apsolutno nadigrali i zasluženo slavili.

Bio je to peti uzastopni poraz u evroligaškim duelima sa Albom, timom čiji stil igre apsolutno ne odgovara Zvezdi.

- Veoma su nezgodni, non-stop utrčavaju, protrčavaju, imaju pomoćnog plejmejkera Sikmu, koji kreira kao četvorka i fenomenalno nalazi spoljne i unutrašnje igrače - analizira Marko Simonović, najiskusniji u crveno-belom taboru. - Igra se bazira na njemu, apsolutni je lider. Njihov sistem podseća na Voriorse, makar se meni tako čini. Nisu tu Laza i Holins, što je veliki hendikep za nas. Dva igrača na spoljnim pozicijama i bitnim ulogama u našoj defanzivnoj igri.

Nakon eliminacije tri ruska tima iz daljeg takmičenja, drastično su porasle Zvezdine šanse za plasman u plej-of prvi put od 2016. godine.

- Pratimo sve, ali to je još stvarno daleko - smatra Simonović.

- Jedna utakmica može mnogo toga da promeni. Imamo još četiri do kraja, neke ekipe pet ili šest. Pobeda ili poraz mogu znatno da izmene situaciju. Bajern se nadao da će dobiti utakmicu protiv Panatinaikosa, bila im je izuzetno bitna. Nama je super što su izgubili, njima nije. Svašta može da se desi. Korak po korak i nadam se povoljnom epilogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)