ZVEZDA vs OBRADOVIĆ: Monako bivšeg trenera crveno-belih trenutno glavni konkurent za plej-of

V. P.

20. 03. 2022. u 15:18

BARSELONA nije mogla da posluži Zvezdi kao odskočna daska za skok na evroligaškoj top 8 listi.

ЗВЕЗДА vs ОБРАДОВИЋ: Монако бившег тренера црвено-белих тренутно главни конкурент за плеј-оф

FOTO: Evroliga

O prvom proboju u plej-of otkad je primenjen ligaški format takmičenja odlučivaće tri vezana gostovanja i meč na domaćem terenu sa šampionom Efesom, koji je u novom pretumbavanju rasporeda pomeren za 24 sata. Umesto 7. aprila, biće odigran dan kasnije u istom terminu (21.00).

- Bili smo užasni u odbrani u prvom poluvremenu - rekao je trener Dejan Radonjić nakon poraza od Barse (70:82). - Naš fokus nije bio dovoljno dobar, napravili smo mnogo defanzivnih grešaka, a Barselona je igrala izuzetno dobro. Totalno drugačija slika u drugom poluvremenu, pristup je bio bolji, ali na kraju nedovoljno za nešto više.

Crveno-beli u narednom kolu, 25. marta, gostuju berlinskoj Albi od koje su ubedljivo izgubili u prvom susretu ove evroligaške sezone (63:78). Bio je to peti uzastopni poraz od "albatrosa", čiji stil igre nikako ne leži Zvezdi. Prvog aprila sastaće se s Bajernom u Minhenu, dva dana kasnije na programu je zaostali meč sa Žalgirisom u Kaunasu.

- Imamo težak raspored do kraja - odgovara Radonjić na pitanje kakve su šanse za plasman u plej-of.

- Još tri utakmice na gostovanju, pa na kraju Efes kod kuće. Idemo korak po korak, pa ćemo videti. Ne razmišljam previše o tome.

Iz sadašnje perspektive, glavni konkurent je Monako, preporođen otkad se na klupu vratio nekadašnji trener Zvezde Saša Obradović. "Kneževi" su u ovom kolu Evrolige demolirali Efes (102:80), u sledećem dočekuju Olimpijakos, još jednog ozbiljnog kandidata za fajnal-for. Do kraja ligaškog dela još dve utakmice odigraće na domaćem terenu, protiv Baskonije i Albe, između ta dva meča gostovaće milanskom Armaniju.

Iz top 8 zone mogao bi da ispadne Makabi, koji ima dve utakmice manje od Zvezde i Monaka i duele sa Armanijem, Realom, Barselonom... 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)