"NEMATE ŠTA DA VIDITE OVDE": Vodeći američki NBA novinar ovo objavio o Nikoli Jokiću i sada svi to gledaju (VIDEO)

D. N.

20. 03. 2022. u 21:06

NIKOLA Jokić je opet u centru pažnje NBA javnosti.

НЕМАТЕ ШТА ДА ВИДИТЕ ОВДЕ: Водећи амерички НБА новинар ово објавио о Николи Јокићу и сада сви то гледају (ВИДЕО)

Foto: Tanjug / AP

I to zbog nečega što je o njemu objavio jedan od trojice najuglednijih američkih novinara koji svakodnevno izveštavaju o najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.


Džon Holindžer je urednik NBA vesti u uglednom "Atletiku", a poznat je u košarkaškoj javnosti kao jedan od najupućenijih u želje timova kada se radi o pojačanjima, ali i po ozbiljnim analizama situacija u klubovima.


Minule noći, on je, posmatrajući utakmicu u kojoj je Jokić sa Denverom gostovao Klivlendu, primetio jedan detalj na koji je hteo da skrene pažnju svima.


Priložio je jedan snimak i opisao ga sledećim rečima na Tviteru:


- Nemate šta da vidite ovde, samo jedan div od centra koji vodi napad, odradi pik-en-rol svojom slabijom rukom, a onda ispali pravi pikado u suprotan ugao terena. I to mu je, otprilike, bilo osmo najbolje dodavanje na meču.

Nikola Jokić - NBA statistika

Nikola Jokić u ovoj NBA sezoni ima proseke od 26,1 poena po utakmici, ali i 13,7 skokova i 8,1 asistenciju.

Podsetimo, prošle sezone, kada je bio MVP, ligaški deo takmičenja u NBA je završio sa prosecima od 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije. 

Šta čeka Denver nagetse - raspored i tabela

Ekipa iz Kolorada, predvođena Nikolom Jokićem, posle dve pobede i poraza tokom turneje "po istoku", igraju pred svojom publikom u ponedeljak, sat iza ponoći, protiv Boston Seltiksa.

Denver nagetsi sa učinkom 42-29 zauzimaju šesto mesto u Zapadnoj konferenciji NBA lige, ali tik iza njih je, sa 42-30, Minesota koja je pobedila u devet od poslednjih utakmica, uključujući i sinoćni trijumf nad aktuelnim šampionom, Milvokijem, od 138:119.

Podsetimo, po šest najboljih ekipa iz obe konferencije direktno ide u plej-of, a one od sedmog do 10. mesta razigravaju se u tzv. "plej-in turniru". 

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024