TRI DABL-DABLA SU BOLJA OD JEDNOG: Sjajni Jokić nedovoljan za raspoložene Kavse (VIDEO)

Novosti online

19. 03. 2022. u 06:23

KOŠARKAŠI Denvera ispustili su pobedu nad Klivlendom, ali je Nikola Jokić odigrao još jednu utakmicu za pamćenje, iako su mu nedostajale dve asistencije za novi tripl-dabl.

ТРИ ДАБЛ-ДАБЛА СУ БОЉА ОД ЈЕДНОГ: Сјајни Јокић недовољан за расположене Кавсе (ВИДЕО)

FOTO: AP

Uzbudljiv duel rešen je tek nakon produžetka, a kavalirse je do pobede vodila osovina Markanen - Mobli - Garland, sva trojica sa dabl-dablom. 

Finski as bio je najegikasniji u ekipi domaćina sa 31 poenom uz koje je upisao i 10 skokova. Mobli je meč završio sa učinkom 27poena i 11 skokova, a Garland je ostvario 25 poena i 14 asistencija.

U redovima Nagetsa, osim Jokića istakao se i Gordon sa 20 poena.

Jokić je tokom čitavog susreta držao svoj tim u igri, preuzimao odgovornost i pratio korak rivala, međutim u odlučujućim momentima nije uspeo da održi nivo igre potreban da donese Denveru pobedu.

Zvezsa Nagetsa imala je priliku u poslednjem napadu četvrte četvrtine da pri razultatu 107:107 izbegne produžetke, međutim šut za tri poena koji je uputio bio je neprecizan.

Uprkos promašaju Srbin je nastavio u prepoznatljivom ritmu i na početku produžetka te je sa četiri poena i jednom asistencijom probudio nadu u pobedu koju su potom ugasile upravo Jokićeve greške uz promašaj Hilanda za tri i novi produžetak.

Denver, koji je imao dvocifrenu prednost tokom većeg dela druge i treće deonice, u četvrtoj četvrtini je prokockao plus 14, te je poražen 29. put u sezoni.

 Deluje da smo mnogo toga pogrešnog uradili na kraju. Nismo dobro skakali u odbrani, naročito ja, i poslednje dodavanje je bilo pogrešno. Baš pogrešno, napravio sam grešku - rekao je Jokić.

Denver je porazom u Klivlendu prekinuo seriju pobeda na gostovanjima - ima 12 pobeda u poslednjih 16 utakmica, a izgubio je prvu utakmicu na gostujućem terenu od 11. februara.

Istovremeno Klivlend je stigao do nove pobede te sada ima skor 40-30 i sve je bliži plej-ofu, posebno nakon poraza Toronta večeras takođe nakon produžetka.

Dabl-dabl učinak večeras ostvario je i Aleksej Pokuševski. Talentovani srpski košarkaš utakmicu Oklahome protiv Majamija završio je sa 10 poena i 15 skokova, međutim njegov tim je poražen rezultatom 108:120. Porazom od lidera istoka Oklahoma je nastavila crnu seriju te sada ima osam uzastopnih utakmica bez pobede.

BONUS VIDEO - Piksi saopštava spisak za Mađarsku i Dansku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest