VELIKI PREOKRET ZA TROFEJ: Barselona srušila Real i osvojila Kup kralja (VIDEO)

Č. V.

20. 02. 2022. u 21:12

FINALE Kupa kralja u košarci obeležio je veliki preoktet Barselone koja je uspela da pobedi Real Madrid sa 64:59 u Granadi.

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ ЗА ТРОФЕЈ: Барселона срушила Реал и освојила Куп краља (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fantastičnu prvu četvrtinu su odigrali "kraljevići" koji su velikog rivala sveli na svega pet poena - 19:5. Mnogi su već tada pomislili da je finale rešeno, ali Katalonci su uspeli da se vrate iz minusa od 14 razlike.

Finiš utakmice bio je zaista neverovatan. Nikola Mirotić je realizovao dva slobodna bacanja za plus dva na 33 sekunde do kraja. Real je krenuo u napad, a onda se poslednje pojačanje Madriđana Gabrijel Dek propisno obrukao - promišio je čist zicer iako je bio sam u reketu rivala.

Nakon tog promašaja Mirotić je fauliran i ponovo je poslat na liniju penala. Opet je sjajni košarkaš ostao smiren, pogodio je oba puta i to je praktično bio kraj utakmice.

Ovo je bila četvrta vezana pobeda ekipa Šarunasa Jasikevičijusa protiv tima Pabla Lasa. "Kraljevići" su samo jednom slavili ove sezone protiv velikog rivala i to u Superkupu Španije.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nikola Mirotić sa 19 poena, pratio ga je Rokas Jokubaitis sa 12. Na drugoj strani najbolji je bio Tomas Ertel sa 10 poena, dok su Gabrijel Dek i Alberto Abalde dodali po osam.

Barselona je ove sezone pobedila Real u svakom takmičenju - dva puta u Evroligi, ACB ligi i Kupu kralja.

BONUS VIDEO: Najveći olimpijski skandal - Pendrekom prebijena klizačica da bi druga pobedila

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri