"JOKIĆU, TREBALO JE DA GA UDARIŠ JAČE!" Ceo svet gleda novi NBA snimak i skoro svi isto misle (VIDEO)

D. N.

10. 02. 2022. u 15:52

NIKOLA Jokić i Markif Moris su u novembru izazvali NBA haos, a bura oko njihovog incidenta ponovo se podigla.

ЈОКИЋУ, ТРЕБАЛО ЈЕ ДА ГА УДАРИШ ЈАЧЕ! Цео свет гледа нови НБА снимак и скоро сви исто мисле (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Podsetimo, u završnici meča između tadašnjeg Denvera i Majamija, Markif Moris je, ničim izazvan, tokom početka kontranapada Nagetsa snažno "uleteo" u telo našeg asa. 

Usledio je, sekund kasnije, nesportski potez srpskog igrača, koji je sa leđa odgurnuo Amerikanca poznatog od ranije po prgavosti na terenu. Isključena su obojica, ali se na tome nije sve završilo.

Sada, tri meseca kasnije, Markif Moris je, zbog onoga što je uradio njegov rođeni brat, član Los Anđeles Klipersa, Markus, ponovo u žiži košarkaške javnosti. I Jokić sa njima.

Naime, Markus Moris je izazvao je gnev ljubitelja košarke zbog načina na koji je faulirao rivala iz Memfisa, a samo srećnim spletom okolnosti Dža Morant nije prošao sa težim povredama:

- Celog života sam igrao na betonu, nije (ovakav pad) ništa strašno, rekao je Morant posle meča, ali... stvari su se potom dodatno "zakomplikovale".

Novi snimak koji je obišao celu planetu

Iznervirani nastavkom brutalnosti braće Moris, neki od NBA navijača napravili su kompilaciju njihovih zastrašujućih prekršaja.

Taj dvominutni snimak nazvan je "'Najbolje' od braće Moris", a odgledan je skoro 200 hiljada puta na Tviteru od sinoć do sada. Više stotina puta je i "retvitovan", a komentari koji su pritom ostavljeni na pomenutoj društvenoj mreži idu od "treba im zabraniti da se bave košarkom", do onih u kome se izražava zadovoljstvo što je srpski as odgovorio na žestog prekršaj Markifa Morisa.

Upravo se Nikolinom reakcijom i završava ovaj dvominutni snimak, a pored komentara poput "MVP je učinio uslugu NBA ligi", bilo je i onih koji su pisali "Jokić je trebalo da ga udari još jače". To, naravno, ne bi bilo dobro, niti je ikakvom nasilju mesto na sportskom terenu (a i van njega), ali baš komentari tog tipa pokazuju koliko je besa izazvalo sve ono nesportsko što braća Moris rade u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Snimak sa njihovim opasnim faulovima možete pogledati i vi:

Šta se desilo posle Jokićevog odgovora Markifu Morisu?

Odmah posle pomenutog novembarskog incidenta, na terenu je najratoborniji bio Majamijev as Džimi Batler, koji pretio srpskom centru, potom ga je u hodniku pozivao na tuču, a zatim se oglasio i pomenuti brat, Markus.

- Čekao da mi brat okrene leđa. Zapisano, poručio je Markus Moris putem Tvitera.

Na to su reagovala Nikolina braća, Nemanja i Strahinja, a potom je čak i jedan kamion počeo da kruži po Denveru, sa natpisom:

"Sve je to zabavno dok te Jokićeva braća ne sačekaju u svlačionici".

A šta se desi kada nekog "Jokićeva braća" sačekaju na meču...

Na svojoj poslednjoj utakmici, Denver je uz sjajnu partiju novajlije Bounsa Hajlanda, izvanredne poteze Vila Bartona, a naravno - novu vrlo zapaženu partiju Jokića, "nokautirao" Njujork Nikse.

A na toj utakmici, naravno, bili su i Nemanja i Strahinja Jokić.

Bio je u blizini jedan navijač Njujork Niksa koji je uvredio MVP-a NBA lige, a usledila je reakcija jednog Nikolinog brata koja je "odjeknula" u košarkaškoj javnosti.

Denver se podsmevao Markifu Morisu

Iako je prošlo baš dosta vremena od pomenutog, novemarskog sukoba sa Jokićem, Markif Moris i dalje ne igra zbog povrede koju je tada zadobio. I, kada je u lokalnom mediju to konstatovano kao "ozbiljno stanje", on je Srbina uvredio sledećim tvitom:

- Nema tu nikakvog s***, prava je ovo povreda! Zamislite da vas traljavi debeli dečak od 136 kilograma u punoj brzini direktno udari u kičmu. Vratiću se uskoro, kao što sam i rekao, napisao je on posle konstatacije da je od 8. novembra i pomenutog decembra propustio čak 30 utakmica. Propustio ih je do sada 45.

Ali, kada je Markif Moris objavio pomenute reči, dan kasnije Nikola Jokić je ponovo briljirao, u pobedi Denvera nad Sakramentom. I, tom prilikom je izveo fantastično dodavanje, bez gledanja, koje je njegov klub, Denver Nagets, na Tviteru opisao "prozivkom" Markifa Morisa:

- Ove nije bilo ničeg traljavog...

Više stotina hiljada puta je taj velemajstorski potez srpskog asa pogledan na pomenutoj društvenoj mreži, a mnogi su ga pohvalili, ne skrivajući oduševljenje.

Jedan od najboljih, a svakako jedan od najpopularnijih poznavalaca NBA lige na Tviteru, Rob Perez, i sam je emitovao snimak Jokićeve asistencije, uz komentar:

- Jokiću, imaj milosti!

Braća Moris su, istina, oslabljena za 50% usled odsustva Markifa, "nastavila po svome"... A po svome nastavlja i Nikola Jokić.

Nikola Jokić - NBA statistika

Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 25,8 poena po meču, ima čak 13,6 skokokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Minule noći je ubacio 21 poen, uz 11 skokova i sedam asistencija, šutirajući iz igre sa 57% uspešnosti. Kako je to oistakao Miroslav Ćuk, jedan od najvećih ovdašnjih poznavalaca Denver Nagetsa, "Jokić je te brojke dostigao 14. put ove sezone, a svi drugi NBA igrači, zajedno, učinili su to 24 puta".

Šta sledi za Jokića i Denver?

Posle kraćeg odmora, Denver Nagetsi će za vikend odigrati dva meča. Najpre u subotu od 01.30 po srednjeevropskom vremenu gostuju Bostonu, a dan kasnije, u istom terminu, Toronto Reptorsima.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 30-24, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, Boston je šesti na "istoku" sa 31-25, a Toronto šesti u Istočnoj konferenciji sa 29-23.


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest